Under 3 mål mellan Rosenborg och IFK Norrköping i CL-returen. Spelet innebär pengarna tillbaka på tre mål, förlust på fyra. Vinst på noll, ett eller två.

3-1 till RBK i första matchen, trots att det stod 0-0 i paus efter en chansfattig första halvlek. Detta sedan Pekings reservkeeper (som vaktar kassen i Mitov-Nilssons skadefrånvaro) släppt ett par lätta mål. IFK Norrköping skapade i ärlighetens namn inte mycket av värde över 90 minuter. Sebastian Anderssons reducering kom något ologiskt sedan han lämnades omarkerad efter en hörna.

Tycker inte matchen sprudlade av målchanser precis, fyra mål var något för mycket sett till antalet målchanser som skapades. Vill jag mena i alla fall. Hursomhelst innebär 3-1 i första matchen att IFK Norrköping måste vinna med 2-0 eller med tre bollar för att gå vidare efter ordinarie tid. 3-1-seger innebär förlängning. Utgångsläget verkar få många att vänta sig en galen chans och målrik tillställning. Så kan det såklart bli. Men jag är inte så säker på det. Rosenborg lär ju knappast riskera något genom att anfalla dumdristigt då de vet att ett ledningsmål för IFK Norrköping kan öppna för en riktigt jobbig kväll. IFK Norrköoing kan inte anfalla huvudlöst till en början heller. De har 90 minuter på sig, ett insläppt mål försämrar deras utgångsläge rätt kraftigt då de i så fall måste göra tre. Tror snarare att de kommer vilja behålla tålamodet och anfalla metodiskt. 0-0 i paus och ett ledningsmål innan 75-80 gör att de sitter relativt bra till.

Jens Gustafsson verkar vara inne på samma sak:

- Nej, vi förändrar inte vårt spel utifrån vad motståndarna presterar. Samtidigt kan vi inte gå in hejdlöst i matchen och riskera att få ett kontringsmål på oss för då kan det vara slut.

Jag tvivlar dock på Norrköpings möjligheter att ta sig in i dubbelmötet här. Med alla spelartapp känns de rätt mycket sämre än för ett par månader sedan eller för all del när de tog guld. Traustason och Kujovic sålda. Tkalkic skadad. Janne Andersson landslagsklar. Det är tunga tapp i offensiven. David Moberk-Karlsson i all ära, men han har en hel del att bevisa. Knappast redo att fylla några stora skor redan.

Lär bli följande lag:

Andreas Vaikla -
Linus Wahlqvist, Andreas Johansson, Jà³n Gudni Fjà³luson, Christopher Telo -
Nicklas Bärkroth, Daniel Sjölund, Eric Smith, Andreas Blomqvist -
Christoffer Nyman, Sebastian Andersson.

Vilade Wahlqvist i helgen, men för de flesta andra blev det 90 rätt tunga minuter mot ett bra Östersund. Matchen slutade 3-3 efter att ÖFK kvitterat rätt sent. En klar missräkning och inte den där boosten man ville ha inför Rosenborgsreturen. Norrmännen vilade halva startelvan i deras match, vilket nog kan vara en fördel här.

Jag tvivlar starkt på att den där IFK-elvan kan skaka Rosenborg, trots hemmaplansfördel på konstgräset. Ser snarare framför mig en matchbild där norrmännen drar ner på tempot från start för att inte ge Peking en chans att ösa på och få med sig hemmapubliken på noterna. Tror att IFK tillåts ha en del boll och föra spelet men att de i slutändan visar sig lite för uddlösa för att skapa tillräckligt många målchanser. Så länge det står 0-0 är nog Rosenborg rätt nöjda också.

Jag tror inte Norrköping gör mer än ett mål här. Hur intresserade Rosenborg är av att ösa på framåt återstår att se. Fyra mål känns i alla fall rätt mycket här, jag tror under 3 är en bra startposition som öppnar upp för livespel om matchbilden ändras.