Speltips: Täby rak seger till 2.37 hos bet365 .
—-
Norrortsderby i Ettan norra står på menyn under måndagskvällen när IFK Stocksund tar emot Täby FK. Stocksund har fått en väldigt tuff inledning på den här säsongen och ligger som jumbo inför mötet med sjätteplacerade Täby.

Tre segrar och åtta förluster på de inledande elva matcherna, det är Stocksunds facit den här säsongen hittills. Självklart inte tillräckligt bra, men det är också en trupp som för mig inte är mycket bättre än så. Nu står man på fyra raka förluster, samtidigt som man ställa mot ett Täby som verkligen fått igång maskineriet.

Täby FK ligger som sagt på en sjätteplats i tabellen och har endast en förlust på de senaste nio matcherna. Man är betydligt mer benägna att kryssa matcher än vad Stocksund är, och mot Stocksund bör man enligt mig vara större favoriter än oddsen menar.

Stocksunds kräftgång fortsätter

Täby kommer från ett 3-3 kryss mot Boden i en match man ledde med 3-0 redan i första halvlek, men efter 80-minuten släppte in både 3-2 och 3-3 i en match man definitivt borde vunnit. Tändvätska inför den här matchen som jag tror man kommer försöka ta tag i från minut ett. Faktumet att Täby och Stocksund i stort sett är grannar ger så klart den här matchen en extra krydda, men det tror jag bara hjälper Täby. Det är en trupp med en hel del kvalité och en duktig tränare i Lukas Syberyjski.

Stocksund har enligt mig inte truppen för att utmana Täby, och kanske inte heller för att hänga kvar i Division 1. Dem får hemskt gärna motbevisa mig, men i nuläget tycker jag den raka tvåan till 2.37 är ett otroligt fint spel!
This is the stats tab
This is the post tip