NYHET: Äg travhäst tillsammans med vännerna här på Rekatochklart. Besök Stall RK-bloggen under Bloggar i menyn för mer info om vår nya andelshäst!

God lycka i oddsgruvan under gårdagen. Napoli avslutade en fin dag där 4/5 spel smälldes in. Enda bommen var Liverpool som tappade sin ledning på en fast situation. I dag blir det Superettan för mig. Tycker inte Värnamo gjort skäl för att vara så stora favoriter mot BP - som är ett bättre lag nu än i våras.

Senaste möte
2015-06-02 BP - Värnamo 2-1

SUPERETTAN
12. Värnamo 23 5 8 10 24-34 -10 23
16. Brommapojkarna 23 4 7 12 23-33 -10 19

Värnamo hemma
11 4 2 5 14-18 -4 14

Formen
O, F, F, V, F

Senaste match
Syrianska - Värnamo 0-0

BP borta
11 1 2 8 12-20 -8 5

Formen
F, V, O, V, O

Senaste match
BP - Ljungskile 1-2

Bottenmöte på Finnsvedsvallen i Värnamo mellan hemmalaget IFK och Brommapojkarna. Värnamo har inte vunnit i Superettan på sina fyra sista matcher. Torsk mot AFC, Sirius, Ängelholm och nu senast 0-0 borta mot Syrianska. Finns ett par bra spelare i IFK men det är främst hårt arbete som gjort att man klarat sig kvar i serien de senaste åren. Jag säger inte att BP är så mycket bättre, men BP nu mot BP i våras är klart förbättrat. Fått in rutin i form av klassanfallaren Grubjesic och Martin Mutumba. Rutin som inte ska underskattas. BP hade en positiv trend med 1-1 mot J-Södra, 0-0 mot Syrianska och 2-1 hemma mot Frej - innan torsken mot Ljungskile sist. Lär komma revanschsuget och det är bara titta på tabellen för att se att BP kommer göra allt de kan för att ta poäng här. Helst tre poäng såklart, vilket skulle betyda att laget går förbi Mjällby på målskillnad, och därmed upp på kvalplast.

Läget i lagen: Lagkaptenen Martin Claesson och bäste målskytten Pär Cederqvist klev av mot Syrianska och är båda osäkra. Claesson ska inte ha tränat i går medan Cederqvist fanns med på planen (Värnamo Nyheter). Eventuella avbräck som vore tunga för IFK vars bänk inte är den allra bredaste. BP meddelar på sin hemsida att Serge-Junior Martinsson Ngouali är out tillsammans med målvakten Davor Blezevic. Tycker dock mv-reserven Emanuelsson sett helt okej ut. Positivt är att erfarne mittfältaren Gabriel Petrovic tränat fyra raka träningar och finns med i matchtruppen igen.
- Som tidigare nämnts så är jag och spelarna sedan länge inställda på att årets säsong skulle komma att bli en kamp om att hålla sig kvar i Superettan. För Värnamo är det här ett nytt läge. Pressen är på dem. De har allt att förlora, säger coach Magni Fannberg till klubbens hemsida.

SPELTIPS
Tycker det är spelvärde på Brommapojkarna. Varit svaga på bortaplan, men visat positiv trend de senaste veckorna, fått in en av seriens vassaste strikers i Grubjesic och vann sist lagen möttes i Bromma (2-1). Spelar BP X2 (+0,5) till 1,76 hos Unibet (3/5 units).

Vad säger ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip