Superettan är igång och på onsdagen spelar bottentippade Värnamo "hemma" på Borås arena mot en av seriefavoriterna Gais.

Säsongspremiären

Gefle - Värnamo 2-1

Tobias A (MV), Anton M (70), Johan A, Tyler L, Freddy W
Alexander AJ, Predrag R, Danne A (90), Abdu L (89), PC & Alexander H

GAIS - J-Södra 2-1

Mehic–Andersén, Nyström, Olsson–Wede, Djuric (J. Westermark), Bergholtz, Barny, E. Westermark–Lindberg (Östling) , Hamidovic (Ilic)

Få har nog missat att Gais öppnat säsongen urstarkt. Makrillarna vann sin grupp i Svenska cupen genom att bortaslå Elfsborg med 2-3, få 3-3 borta mot Hammarby och spöa Vasalund med 4-0. Föll sedan trots en bra insats med 1-0 borta mot Östersund i kvarten.

Annars har man spelat 1-1 mot Halmstad, slagit GIF Sundsvall med 5-3 och spöat Trellborg med 2-1 i genrepet. Bosko Orovic tycks ha fått den klassiska klubben på rätt kurs mot en topplacering i serien. Och premiären var inget undantag. Trots underläge lyckades Gais vända på steken mot Jönköpings Södra (2-1).

Nu väntar ett i mina ögon ganska svagt och anonymt IFK Värnamo. Hemmalaget har haft stor omsättning och tappat sin tränare Järdler till Öster. Roar Hansen (åkte ur med Åtvid) är mannen som ska föra IFK-laget till framgång i år. Men det ha inte börjat sensationellt direkt. 0-2 mot Häcken, 1-2 mot GIF Sundsvall och seger med 1-0 mot Norrby i Svenska cupens gruppspel.

I premiären föll Värnamo borta mot Gefle (på konstgräs). Ett Gefle som torskade mot Brage under måndagskvällen med 4-2 - och som jag tror kommer få slåss i botten av Superettan.

SPELTIPS
Gais har ett klart bättre lag i mina ögon och en jämn och snabb konstgräsmatta i Borås är definitivt till deras fördel. Det kommer förmodligen fler gaisare än Värnamofans till matchen så detta kommer se ut och låta som att bortalaget spelar hemma.

Spelar rak tvåa till goa 2.00 hos Bethard (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip