Värnamo tar emot Mjällby på måndagen.
Mitt speltips: Värnamo vinner, med insatsen tillbaka på kryss. Pinnacle .

Motiveringen skrivs fredag förmiddag och med tanke på hur oddsen sitter tycker jag hemmalaget lockar. Att Värnamo ska vara såhär pass klara underdogs på hemmaplan köper i alla fall inte jag. Mjällby må ligga fem poäng före, men i grunden tycker jag inte det skiljer så jäkla mycket mellan de här lagen. Då känns det givet att backa underdogen på hemmaplan.

Mjällby fick länge med sig lite för många poäng sett till hur matcherna såg ut. Har en bra målvakt i Brolin som räddat laget en del gånger. Strax före uppehållet verkade medstudsen vara slut, kanske delvis pga att det råder osäkerhet kring Brännströms framtid i klubben. Sen är kontraktet säkrat nu, så det finns inte så jättemycket att spela för mer än diffusa saker som hemmaplansfördel i cupen.

När lagen möttes på Strandvallen i somras var det en jämn match där Värnamo låg klart närmast segern. Ett ruskigt misstag på tilläggstid bjöd Mjällby på kvitteringen till 1-1. Värnamo tog en tidig ledning, men var faktiskt knappa favoriter strax före på liveoddsen. Wenderson saknas pga avstängning, men borde vara ett hanterbart avbräck för Värnamo.

Nykomlingarna har varit bra hemma hela säsongen. Bara förlorat 2/11 hemma och de matcherna var mot Häcken (tajt) och AIK (Värnamo var det bättre laget). Så att Mjällby bara åker och vinner här när Värnamo fortfarande behöver poäng för att säkra kontraktet - det tror inte jag. Värnamo som underdogs blir mitt spel här.

This is the stats tab
This is the post tip