Succénykomlingen Värnamo tar emot ett pressat Västerås.

Senaste möten
Västerås - Värnamo 0-0

Superettan
1. Värnamo 22 13 4 5 28:17 43
13. Västeras SK 22 5 8 9 24:32 23

Värnamo hemma
11 8 2 1 14:4 26

Formen
V, F, V, O, V

Senaste match
Trelleborg - Värnamo 2-3

Eriksson - Winsth, Andersson, Eriksson, de Vries, Kenndal, Johansson, Uddenäs, Wenderson, Vindehall, Moses

Västerås SK borta
10 2 3 5 10:14 9

Formen
F, O, O, V, F

Senaste match
Västerås SK - GIF Sundsvall 1-2

VSK:s preliminära elva (VLT): Anton Fagerström – Jesper Merbom Adolfsson, Kalle Björklund, Pedro Ribeiro – Emil Skogh, Simon Johansson, Olle Edlund, Dusan Jajic, Simon Gefvert – Taha Ali, Filip Tronêt

* Erik Björndahl är avstängd efter att han dragit på sig sitt tredje gula kort för säsongen (två i superettan och ett i Allsvenskan för Örebro SK). David Engström ser ut att missa matchen på grund av sjukdom. Så även William Videhult. Jepser Merbom Adolfsson har även han varit sjuk men där fanns förhoppningar om att han skulle kunna spela. Sedan tidigare är Jonas Hellgren borta på grund av skada

IFK Värnamo saknar Victor Eriksson på grund av avstängning

Tränarduon Robin Asterhed och Jonas Thern har verkligen gjort underverk med den här nykomlingen. Visst, jag vet att Värnamo har möjlighet att hosta upp bra löner för spetsspelare, men att som nykomling leda superettan är fantastiskt bra gjort med bara åtta omgångar kvar. En seger mot Västerås SK skulle göra att IFK leder superettan med sex poäng före Helsingborg och GIF Sundsvall, detta med blott sju omgångar kvar att spela. Det är ett försprång som jag inte kan se dem tappa med tanke på hur stabilt spelandes IFK Värnamo varit.
Senast kommer laget från en tung 3-2-seger mot Trelleborg, som också är med i slaget om uppflyttning, och hemma på Finnvedsvallen är Värnamo riktigt starka. Med sin höga press och intensitet har Värnamo gått fram i serien som en ångvält och för ett Västerås med flera avbräck, inte minst på mittbackssidan och med sin bästa målskytt Björndahl skadad, så tror jag på en ny seger.
Västerås har spelat bra sista omgångarna och förlorade oförtjänt mot GIF Sundsvall i förra omgången (1-2). Men att komma till Värnamos gräsmatta (VSK spelar på konstgräs) utan ordinarie mittbackslås och bäste strikern. Det blir nog för tufft. VSK är indraget i bottenstriden, som är oerhört jämn, och jag tror att VSK är mer nervöst för den här matchen än vad Värnamo är.

SPELTIPS
Jag spelar Värnamo att vinna till 1.80 hos Nordicbet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip