Speltips: Över 1.5 mål i andra halvlek till 1.72 hos bet365

__________


Återigen uppehåll för Allsvenskan och Superettan men Ettan kör på som vanligt. Alltid roligt när fler får upp ögonen för dessa “talangserier” som har många fina spelare vi kommer att få se högre upp eller som redan har varit där. Två klubbarna IK Nordic och Karlstad Fotboll är två storsatsande klubbar som har namnstarka lag och ska kampas om att vara med om uppflyttning på sikt. IK Nordic har redan i år överträffat förväntningarna och har för närvarande andraplatsen medan gästerna varit lite mer av en flopp på plats 10 med fåtalet poäng tillgodo till de negativa placeringarna. Därmed är det en viktig match för bägge klubbarna här när viktiga poäng står på spel med bara fem omgångar kvar.

IK Nordic
Senaste match: Motala - Nordic 0-2
xG: 1.93 - 2.82
Skott/Skott på mål: 15/3 - 14/6
Possession: 54 - 46
Hörnor: 4-2
En tidigt dömd straff som kändes lite billig satte tonen när Nordic kunde försvara sig till en ny seger. Det var återigen Shergo Shhab som noterades för målskyttet. Laget har nu tre raka segrar och försvarsspelet har varit vasst på sistone.

Karlstad
Senaste match: Karlstad - FC Stockholm
xG: 0.69 - 1.05
Skott/Skott på mål: 10/3 - 5/3
Possession: 63 - 37
Hörnor: 9 - 1
För Karlstads del fanns bra förutsättningar med ett mer avslaget FC Stockholm på besök, som dock fick lite ny energi av beskedet att Norling ansluter till klubben efter säsongen. Själva matchen var Karlstad spelmässigt bra och skapade ändå hyggligt med målchanser som de så ofta gör, men det märks att laget inte har något vidare självförtroende och prestationerna är väldigt ojämna.

Många skyttekungar på planen - målen rasslar in i andra halvlek?

I båda lagen har större delen av trupperna stor erfarenhet av högre divisioner och det är inte direkt några dåliga namn som Karlstad och IK Nordic har skaffat sig. Däremot handlar det om att få ut helheten och även hålla spelarna motiverade att utvecklas och inte nöja sig med att vara på nivån. Något bättre har det blivit sedan Kjell Jonevret tog över Karlstad men likväl lossnade det inte helt och för många spelare underpresterar. Sedan är det också många som varit skadade till och från, även till denna match är det ett par tveksamma i defensiven vad det gäller mittbackar och målvakt utifrån föregående match. Förhoppningsvis kan iallafall rutinerade herrar som Johannesson, Björndahl och Bellander bidra till att laget klarar sig kvar för att sedan ta ett omtag till nästa säsong. Nu handlar det däremot att avsluta med stil och säkra platsen i serien så snabbt som möjligt. För Nordics del ser säsongen ut att bli längre i positiv bemärkelse. Shergo Shhab verkar ha bestämt sig för laget ska upp och fullständigt öser in mål. Karlstad såg trötta ut mot slutet senast och det var öppna lägen åt bägge håll, något liknande lär vi få se här när en seger måste tas för hemmalaget. Skyttekungsmaterial finns det gott om på planen och visst lossnar det i andra halvlek med en mer öppen matchbild?

Speltips: Över 1.5 mål i andra halvlek till 1.72 hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip