Två lag med formkurvor att ställa sig frågande möts när den Allsvenska slutspurten inleds.

Hemmalaget Sirius har haft det motigt senaste tiden, med FEM raka förluster i seriespelet. Under dem här fem matcherna har man också endast mäktat med två mål, och dem kom i samma match hemma mot Värnamo. Fyra av fem matcher mållösa alltså. Trots detta har tränare Bäckström inte varit allt för kritisk och mer menat att flytet inte riktigt varit med dem.

Man har trots allt ett gap på sju poäng ner till Degerfors på kvalplats, men börjar inte poängen trilla in snarast kan det gå fort. Materialet tycker jag finns där för att ligga högre upp än man gör, samt en tränare som känns nytänkande och spännande för framtiden.
Nu har man fått ett landslagsuppehåll att jobba med det som inte funkar, och offensivt tror jag det kommer se bättre ut. Defensivt däremot ser jag inte samma kvalité, och på konstgräset på Studenternas tror jag trots allt att AIK kan ha ganska roligt.

AIK var det ja. Även här har formen sviktat. Efter två raka poängtapp mot bottenlagen Varberg respektive Degerfors har kritiken återkommit. I krysset senast mot Degerfors låg nästan förlust närmare än seger, när Axel Björnström nick-rensade på mållinjen i slutsekunderna.

Men liksom Sirius har Henok Goitom och sin tränarstab nu fått två veckor att jobba med laget, samt att spelare har fått bli friska, så har jag svårt att se AIK gå ut med något annat än en framåtlutad approach här.

Dem två senaste matcherna mellan lagen har innehållit TIO mål, och jag tror vi kan få se något liknande här. Jag har svårt att välja sida här, även fast jag tycker oddsen på AIK rak lockar. Men med uppehåll i ryggen, nya tag och framåtlutade approacher tror jag på en målrik historia igen.

Därför blir mitt spel över 2,5 mål till 1,95 hos Pinnacle .
Alltid kul att jobba mål!

This is the stats tab
This is the post tip