Allsvensk premiär! DIF gästar Sirius.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen.
2.20 hos bet365 .

DIF hade ett av seriens bästa försvar i fjol. Mycket tack vare ledaren och lagkaptenen Marcus Danielson. Han var lite av allsvenskans svar på van Dijk i fjol. Nu har Danielson som bekant lämnat Djurgården och det blir ett avbräck som heter duga. En lika bra spelare kan finnas i truppen, men Erik Berg har dragits med stora skadeproblem en längre tid. Vilken form är han egentligen i? Min känsla kring Une-Larsson, ja hela backlinjen, är att de behöver en ledare som Danielson/en Erik Berg i form för att prestera så bra som de gjorde i fjol. Skulle det bli så att Jonathan Augustinsson spelar mittback (han vikarierade där i cupspelet) är det absolut ingen guldbacklinje DIF stoltserar med. Trots att Vaiho var bra i fjol är jag inte heller övertygad om honom som en allsvensk toppmålvakt.

Försäsongen såg rätt bedrövlig ut för DIF vad gäller matchspelet:
- Storförlust mot norska Brann (4-1).
- Uttåg ur cupspelet efter att bara ha tagit fyra poäng (och släppt in hela sex mål!) mot Dalkurd, Sandviken och Mjällby.

Det var såklart länge sedan de matcherna spelades, men helt klart är att det inte såg bra ut då. Så här tror jag Sirius kommer få sina målchanser.

Att Djurgården själva ska näta på det här Sirius-laget känns mycket troligt. Offensiven med Kujovic, Kalle Holmberg, Ring, Bärkroth, Radetinac, Ajdarevic och Witry ska räcka långt mot ett Sirius som inte skrämmer i försvarsväg. Bara tre lag släppte in fler mål än Uppsalalaget i fjol.

Sirius saknar Sam Lundholm. Som vanligt, får vi tyvärr nästan lägga till då det är en skadebenägen spelare. Har väl ingen superoffensiv på pappret, men det finns ändå spelare som Igboananike, Lindberg, Saeid och Elias Andersson där. Mot ett DIF som sett allt annat än förtroendeingivande ut i de matcher vi sett hittills borde de kunna skapa en del. Gjorde mål i 11/15 hemmamatcher i fjol. Ser inte heller Rydström som en defensiv spelare som kommer köra ut en parkerad buss här.

En premiär efter ett långt uppehåll kan såklart innebära en rätt tajt, försiktig och misstagsrik match. Men jag tycker oddset på att bägge lagen nätar är alltför lockande för att inte syna det. Känslan är att det oddset representerar är förra årets DIF-försvar snarare än den sämre versionen jag tror vi får se i år. Återstår att se om jag är rätt ute eller inte, men 1-1, 1-2, 1-3 känns som tänkbara resultat i min bok.

Speltips Sirius vs Djurgården:
Båda lagen gör mål - 2.20 bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip