Testar ett litet annorlunda spel i Sirius-GIF Sundsvall: 0-0 i första halvlek. Samma spel som under 0,5 mål i första halvlek. Finns till 3.40 hos LeoVegas och Unibet .

Två formsvaga lag drabbar samman:
Sirius har 0-1-5 efter sina två inledande segrar.
Sundsvall 1-1-4 efter sin fina inledning.

Tror den raden gör att vi får en rätt så försiktig inledning här. Det är lite tidigt att tala om måstematcher, men det här är en match där jag tror att bägge lagen framför allt vill undvika att förlora.

Sundsvall har lite mittbacksbrist:
Carlos Moros Gracia är avstängd och Björkander är skadad. Bägge hade nog startat här.
Återstår att se om de avbräcken gör att Giffarna testar en fyrbackslinje snarare än en trebackslinje.
Tror dock att det innebär att vi får se ett Sundsvall som är lite mer försiktiga och villiga att skydda sin nykomponerade backlinje.

Även Sirius dras med defensiva avbräck:
Robert Åhman-Persson är fortfarande inte tillgänglig. Hans ledaregenskaper saknas såklart i en tunn Siriustrupp. Uppsallaget har släppt in flest mål i serien hittills - det vill såklart Rydström med stab åtgärda. Tycker Sundsvall är en passande uppgift då. Giffarna har visserligen gjort en del mål, men de har haft oerhört bra utdelning sett till vad man faktiskt skapat. Har mycket bollinnehav, men känns väl egentligen som spetsigast när Hallenius får ställa om på icke-samlade försvar med en del ytor att gå på.

Offensivt undrar jag lite vem som ska göra målen för Sirius. Visst, Haglund är vass på huvudet, men blir förvånad om han når upp i tvåsiffrigt antal mål även den här säsongen. Bakom honom är det tunt med spelare som går att lita på vad gäller en kontinuerligt poängproducerande allsvensk nivå. Har också näst lägst xG-siffra av alla allsvenska lag enligt min källa för det (har med andra ord inte skapat supermycket vassa målchanser).

Lätt att kasta sig över ett överspel med tanke på Sundsvalls defensiva avbräck och Sirius många insläppta mål. Men jag tror tvärtom att detta bidrar till en försiktig matchbild där det blir key att inte släppa in första målet. Tror på en del ställningskrig inledningsvis. 3.40 på 0-0 i halvtid lär gå att sälja av genom att spela över 0,5 mål i första halvlek om spelet öppnar upp sig efter 15-20 minuter.

Hursomhelst, jag tror det här blir ungefär som när Sirius tog emot Falkenberg för ett par veckor sedan. dvs få mål(chanser).

0-0 i halvtid!