Sirius tar emot IFK Norrköping på söndagen.
Mitt speltips: 1x/asian +0,5 på hemmalaget. Spelet sitter om Sirius nyper minst en poäng.

Sirius går in i den här matchen med en bedrövlig tabellrad. Har 0-2-4 i sina senaste sex matcher, vilket såklart inte är bra. Med tanke på att en del bottenlag börjat röra på sig har Rydströms gäng så sakteliga blivit indragna i bottenstriden igen. Har nu bara tre poäng ner till kvalplats. Men om vi tittar lite närmare på Sirius spelschema så hittar vi en förmildrande omständighet:
Spelschemat har varit tuffast möjliga:
Malmö, Häcken och DIF borta.
AIK hemma.
Förlorade även mot Helsingborg borta, i en match där Sirius var det klart bättre laget och förtjänade poäng sett till hur det såg ut spelmässigt. Har alltså haft fyra bortamatcher senaste fem omgångarna. Jag tycker laget är för bra för att behöva bli indragna i bottenstriden på allvar. Nu är det dags att börja plocka poäng igen.

Den här matchen kommer mer lägligt för hemmalaget än för bortalaget. Norrköping hade nämligen en tuff retur i Europa League-kvalet på torsdagen. Peking försökte "vända" 1-1 från hemmamatchen, men föll till slut med 3-1. Gick all in med bästa möjliga lag i en tuff match som spelades i varmt väder. Jobbigt att åka tillbaka tomhänta och försöka ladda om för en allsvensk där det enda målet de har är att försöka ta en Europaplats. Ingen gulstrid alltså. Har tidigare roterat en del i Allsvenskan medan de Europadubblerat, kan tänka mig att det blir samma visa här. Har tappat viktige Jordan Larsson till Ryssland - så spetsen är inte heller vad den varit tidigare den här säsongen. Har bara vunnit tre av tio allsvenska bortamatcher.

Sirius får inte ett bättre läge att möta Norrköping. Måste börja ta poäng i det här skedet av säsongen och bör ha hygglig chans att göra det mot ett förmodat slitet Peking som gör sin tredje match på en vecka med en Israel-resa inkluderad.

Kryss?

This is the stats tab
This is the post tip