Örebro gästar Sirius i en viktig match på lördagen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.

Hemmalaget kommer till spel i stor poängnöd. Har sju raka allsvenska matcher utan seger. Inget lag har tagit färre poäng under den här perioden. Dessutom har inget lag gjort mindre antal mål än Sirius under samma period. Detta har dragit in Uppsalalaget rejält i bottenstriden.

Tabellen:

9. Orebro 20 6 4 10 28:32 22
13. Sirius 20 5 3 12 20:36 18

I den här matchen är det enbart seger som gäller. Passande motstånd i form av ett defensivt darrigt ÖSK som bara har två hållna nollor på hela säsongen. Örebro är också ett av lagen som ligger i botten i tabellen för "xG against" enligt statistiktjänsten jag använder. Är alltså ett av lagen som släppt till flest målchanser. Så nog borde ett toppmotiverat Sirius få sina målchanser här.

Samtidigt är Örebro på gång offensivt. Strandberg springer bra, Broberg har kommit tillbaka efter skada, Jake Larsson gör det bra stundtals. Nyckelmittfältaren Rogic var skadad senast, men nu lutar det åt spel (enligt torsdagens NA). Är med i truppen. Har en rätt vass elva och till och med ett par bra bänkalternativ. Gjort mål i sex raka matcher och sex av de senaste åtta har gått över 2,5 mål. Roterade kraftigt i onsdagens cupmatch, så bör ha fräscha ben här. Ligger också högt upp i tabellen för "xG" - har med andra ord skapat ordentligt med målchanser. Är också laget från plats 8 och neråt som gjort flest mål.

Så jag kan se bägge lagen göra mål här. Med tanke på att Sirius verkligen bör gå för tre poäng har jag svårt att se det här landa på 1-1. Därför känns överspelet rätt naturligt.

2-1 åt något håll?