Ja, då var det dags för ett speltips i en av Independiente del Valles match igen.

Har backat Independiente del Valle ett par gånger, oftast med bra resultat.
Senast gick det dock inte vägen. IdV började matchen på ett bra sätt och hade ett övertag (Copa Libertadores), men en målvaktsutvisning senare så tappade de kontrollen över matchen och förlorade slutligen 1-0 borta mot uruguayanska Liverpool.

I ligan följde man upp det med att förlora hemma med 2-3 efter att ha tappat en 2-0 ledning mot LDU Quito.
En missräkning givetvis, men inte någon katastrof då LDU Quito ändå är ligans nästbästa lag och då Independiente fortfarande har 5 poängs försprång mot tvåan Barcelona, och 7 på trean LDU Quito.

Men, det går inte att förneka att dessa två förluster väcker lite frågor i Independiente-lägret som fram tills dess radat upp 7 raka vinster. Men panik? Nej då!

Independiente del Valle har hittills allt som oftast roterat i ligan och lär köra vidare på det spåret. Men då vi närmar oss slutet av "primera fase" så är det ändå läge att mönstra ett någorlunda ordinarie lag för att sätta in nådastöten i titelracet.

Kris hos dem regerande mästarna

Aucas deltar även de i årets Copa Libertadores efter att ifjol ha tagits klubbens första ligatitel någonsin.
De vann "segunda fase" och slog sedan Barcelona SC i den stora finalen. Stort!

Aucas verklighet idag är en helt annan.
Dagens sjundeplats i ligan är under all kritik, men det är inte ens i närheten av hur dåligt spelet på plan sett ut.

NÄSTSIST sett till expected points, och då ska ni veta att det verkligen finns några dåliga lag i ecuadorianska Liga Pro. Aucas största problem är att de inte kontrollerar matcherna oavsett vilka de möter. Det är rena vilda västern och det smäller både framåt och bakåt.

Krisen är givetvis oväntad. Samma tränare är på plats och ett par tunga namn har hämtats in. Slutsatsen vi kan dra är att spelarförsäljningarna på några ordinarie spelare till diverse rivaler (Independiente, Barcelona, LDU och Emelec) vägde tyngre än förstärkningarna.

Det råder ingen harmoni i truppen, spelare åker in och ut ur startelvorna och mästartränaren Farias har fått utstå skarp kritik senaste tiden. Till råga på allt har man gjort sig av med duktige Perlaza pga disciplinära problem.

I Copa Libertadores har det sett lika illa ut och t.om tredjeplatsen i gruppen, som innebär slutspelsplats i Copa Sudamericana, ser hotad ut efter 1 vinst och 3 (raka) förluster.

Med ett sargat självförtroende, svag form (1 vinst på 6 senaste), avstängda spelare (Castillo & Perlaza) och spel på bortagräs, där de vanligtvis är KLASSER sämre än hemma, är det givet att backa Independiente del Valle.

Independiente del Valle -1 asian handicap spelas till 1.65 hos bet365 . Hårdare insats á 1.5x flat (1.5 units).

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip