Speltips: Oavgjort eller Atalanta till 1.90 hos bet365.

Inter tar emot Atalanta på hemmaplan i den nästa sista omgången av årets Serie A-säsong.

Hemmalaget kommer från en Coppa Italia-final där man vände och vann mot Fiorentina med 2-1 och fick lyfta cuptiteln för andra säsongen i rad. I en ligasäsong där Napoli tidigt sprang iväg och vann Serie A har Inter nu, efter cuptiteln, chansen att säkra topp fyra samtidigt som man har tagit sig till final i Champions League. Blir så fallet får det någonstans ses om en lyckad säsong trots allt för Simone Inzaghi och han Inter. Att lyckas slå City i CL-finalen vore så klart körsbäret på tårtan, men först fokus på ligan!

Bortalaget Atalanta har, och är, fortsatt svåra att få grepp om. Tre raka segrar följs upp med två raka förluster, och känslan är att Atalanta kan komma och se ut lite hur som helst från match till match. Med två matcher kvar av säsongen har man dock fortfarande chansen att gå om Milan och knipa den där fjärdeplatsen som hade inneburit Champions League-spel nästa säsong. Man har just nu tre poäng upp och behöver med största sannolikhet vinna de två återstående matcherna för att ha någon chans.

Fokus på annat

Trots att Inter nog hemskt gärna hade säkrat topp fyra redan nu, tror jag att man kommer få det tufft här. Det är, som alla vet, väldigt svårt att fokusera på och ge allt man har i tre olika tävlingar som Inter har tvingats göra. För att inte riskera några skador inför den stundande CL-finalen tvingas man troligtvis rotera i startelvan som man gjorde mot Napoli, i en match match förlorade med 3-1.

Hade det varit något annat lag som stod för motståndet än Atalanta hade jag fortfarande trott på Inter. Men att spela en tajt och tuff final tre dagar innan man ska möta ett topplag som Atalanta tror jag blir för tufft för Inter. Jag tror Atalanta håller topp fyra drömmen vid liv och tar minst en poäng här, vilket öppnar upp för en avslutande omgång där allt kan hända runt topp fyra-placeringarna.

Jag väljer att sticka ut lite och spela Atalanta eller oavgjort till 1.90 hos bet365!
This is the stats tab
This is the post tip