Inter har chansen att öka på serieledningen till tolv poäng - men möter ett klurigt Atalanta. Här är mitt speltips.

Senaste möten
Atalanta - Inter 1- 2

Inter - Atalanta 3-2
Inter - Atalanta 1-0 (Coppa Italia)
Atalanta - Inter 2-3

Serie A
1. Inter 25 21 3 1 63:12 51 66
5. Atalanta 25 14 4 7 48:24 24 46

Inter hemma
12 10 1 1 30:6 24 31

Formen
V, V, V, V, V

Senaste match
Lecce - Inter 0-4

Atalanta borta
12 4 3 5 18:16 2 15

Formen
V, V, V, V, O

Senaste match
Milan - Atalanta 1-1

Skadeläget

Inter: Calhanoglu, Cuadrado, Thuram, Sense, Acerbi

Atalanta: Palomino, Scalvini

När ska Inter tappa?

Inter har varit otroligt stabila och bra en längre tid. Laget ser ut att jogga hem Serie A och oavsett utgången i den här matchen så har jag svårt att se något annat lag äta upp avståndet som Inter har nedåt. Inför matchen så är Inter hela nio poäng före Juventus och har dessutom en match mindre spelad. Ned till trean Milan skiljer det redan 13 poäng. Nej, Inter kommer att vinna Serie A - det handlar bara om med hur stor marginal.
Till onsdagens match CL-jagande Atalanta (femma i tabellen två pinnar bakom Bologna) så har man dock en del viktiga pjäser borta. Då tänker jag främst på navet Calhanoglu och Thuram på topp. Det är ändå två rejäla avbräck. Bäste målskytten Martinez (22 kassar) är dock med men andra- och tredje bästa målskyttarna är alltså out. Just därför kanske det inte blir en målfest som Inter varit ganska duktiga på. I senaste omgången slogs Lecce med 4-0 på bortagräs och det var Inters tionde raka seger, alla tävlingar inräknat.

Atalanta är inte heller i dålig form. 1-1 borta mot Milan nu senast och innan dess sju raka segrar varav sex i Serie A. Atalanta har framförallt varit vassa hemma den här säsongen med tio segrar på 13 matcher. Bortaspelet okej men inte wow. Här tror jag dock att man har en chans att överraska. De kan komma till Milano utan större press på sig. I värsta fall ligger man fortfarande bara två poäng efter Bologna på den fjärde och sista CL-platsen när dagen är slut och ingen förväntar sig att Atalanta ska slå Inter på förhand. Det tror jag passar det här laget ganska så bra och mitt spel blir att båda lagen gör mål i matchen.

SPELTIPS
Båda lagen gör mål till 1.81 hos Betinia (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip