Inter:

Inter stormar vidare mot Serie A-titeln, som I Nerazzurri så klart gärna vill säkra i nästa veckas Derby della Madonnina mot Milanokonkurrenten Milan. Inter har som bekant bara ligan kvar att fokusera på, efter uttåg ur Coppa Italia och Champions League, och Simone Inzaghi har således fullt fokus på att knyta ihop scudettosäcken så snabbt som möjligt.

Senast blev det en 2-1-seger borta mot Udinese och ligaledningen är nu solida 14 poäng i skrivande stund. Till söndagens hemmamatch mot Cagliari har Inter – som inte riktigt öst in mål på sistone – ett tungt avbräck i Lautaro Martínez, som är avstängd. Martínez är oerhört viktig för Inter och toppar Serie A:s skytteliga i överlägsen stil, med 23 baljor – åtta före närmsta man. Alexis Sánchez ser ut att ersätta bredvid Marcus Thuram, även om Marko Arnautovic också finns att tillgå. Thuram står på 10+7 under en fin debutsäsong, men fransmannen har haft lite måltorka på sistone och inte gjort mål i ligan sedan en 4-0-seger mot Salernitana i mitten av februari. Utöver Martínez är även Benjamin Pavard avstängd – ersätts troligtvis av Yann Biseck – men i övrigt har Inzaghi alla spelare att tillgå efter att Stefan de Vrij och Juan Cuadrado återvänt från skada.

Cagliari:

Cagliari befinner sig på 14:e plats i tabellen med 30 inspelade pinnar. Det är dock som bekant riktigt tajt i bottenstriden och det skiljer bara fyra poäng ner till Frosinone under nedflyttningsstrecket. Formen på sistone har varit skaplig med tre segrar, ett kryss och en förlust på de fem senaste matcherna. Senast stod Cagliari för en imponerande 2-1-seger hemma mot Atalanta, där man vände på steken efter ett tidigt ledningsmål från Gianluca Scamacca.

Sett över hela säsongen har Claudio Ranieris lag släppt in en hel del mål – 52 på 31 matcher – men man har börjat täta till defensiven betydligt bättre på sistone, även om hållna nollor fortsätter att vara en relativt sällsynt företeelse. Sex av lagets sju senaste har gått under 3.5-målslinan – fem av sju under 2.5. Även Cagliari har två avstängningar till den här matchen, i form av uruguayanen Nahitán Nández och Deiola. Därutöver är Pavoletti och Mancosu skadade. Petagna har återvänt till träning, men den här matchen ser ut att komma lite för tidigt för anfallaren.

Inter fortsätter gå mot scudetton

Jag tror Inter fortsätter att storma mot Serie A-titeln, och att I Nerazzurri med fullt fokus på ligaspelet finner en väg till seger mot Cagliari, som dock inte ska avfärdas på förhand. Inter har dock inte bjudit på särskilt många målkalas på sistone och utan Lautaro försvinner en viktig pjäs i offensiven. Jag tror mycket väl vi kan få se en matchbild som kontrolleras av Inter, men att det inte nödvändigtvis blir någon målmässig klang- och jubelföreställning. Under 3.5 mål finns till 1,76 hos Pinnacle . Inter har gått under den linan i fem senaste ligamatcherna, Cagliari i sex av de sju senaste.
This is the stats tab
This is the post tip