Inter:

Landslagsuppehållet kom nog vid ett lämpligt tillfälle för Inter. Simone Inzaghis lag hade förvisso med besvär brottat sig vidare i Champions League mot Porto men i ligaspelet rundade I Nerazzurri av med tre förluster på de fyra senaste matcherna – varav en tung förlust, 0-1, hemma mot Juventus i Derby d’Italia precis innan uppehållet. Förlusten gjorde att Inter tappade sin andraplats i Serie A till Lazio, som har två poäng fler än de blåsvarta från Milano.

Danilo D’Ambrosio fick syna rött mot Juventus och är avstängd här. Milan Skriniar fortsätter att dras med skadebekymmer, men Alessandro Bastoni och Federico Dimarco lär vara vid god vigör efter att duon inte kallats upp till landslaget. Hakan Calhanoglu ådrog sig en muskelskada med Turkiet, men på mittfältet har Inzaghi goda alternativ i Marcelo Brozovic, Nicolo Barella och Henrikh Mkhitaryan. Glädjande för Inzaghi verkar Romelu Lukaku, som i stora drag haft en säsong att glömma, ha funnit formen igen under landslagsuppehållet. Han gjorde ett hattrick mot Sverige – där det räckte att befinna sig på rätt plats vid rätt tillfälle – och petade även in ett mål i 3-2-segern borta mot Tyskland. Lukaku kan mycket väl ackompanjera Lautaro Martínez som anfallsduo, och kan måhända återuppväcka framgångsrika Lu-La-samarbetet från Inters scudettosäsong.

Fiorentina:

Om Inter var nöjda med att få ett litet uppehåll när formen vacklade var det nog precis tvärtom för Vincenzo Italiano och hans Fiorentina, som var i säsongens bästa slag under mars månad. Fiorentina hade sju raka segrar inför landslagsuppehållet – fyra i Serie A, där man bland annat besegrade Milan hemma i Florens, och dessutom framgång mot Braga och Sivasspor i Europa Conference League. Offensiven började se betydligt bättre ut, där framför allt Arthur Cabral börjat leverera.

Fiorentina är dock inte det starkaste bortalaget, med resultatraden 4-3-6 i Serie A, och man föll senast mot Inter, i en målglad 4-3-match på Stadio Artemio Franchi. Även om man kryssade i fjol så har Fiorentina inte lyckats besegra Inter sedan 2017, när man vann en 5-4-batalj i Florens. Aleksa Terzic, målvaktsreserven Salvatore Sirigu och Luka Jovic, som inte varit den succé man hoppats på sedan ankomsten från Real Madrid, är otillgängliga – men i övrigt har Italiano alla spelare att tillgå.

Inter det starkare laget

Fiorentinas formkurva pekade spikrakt uppåt inför landslagsuppehållet, samtidigt som Inter snarare snubblande in i uppehållet med vacklande form. Inters trupp håller dock klart bättre kvalitet än Fiorentinas och Inzaghis gäng har en helt annan högstanivå än Italianos Fiorentina, som haft det tufft på bortaplan mot topplagen.
Raka ettan finns till 1,75 hos bet365 .
This is the stats tab
This is the post tip