Inter:

Fjolårets Champions League-finalist Inter har inlett även årets säsong solitt med två 2-0-segrar, hemma mot Monza och borta mot Cagliari. Nu väntar tuffaste motståndet hittills i form av Fiorentina.

Det har hänt en del i Inters trupp sedan fjolåret när spelare som André Onana, Edin Dzeko, Romelu Lukaku, Robin Gosens och
Marcelo Brozovic alla lämnat. På in-sidan har Inter fått in en ny målvakt i form av Yann Sommer, Sassuolo-mittfältaren Davide Frattesi, en solid mittback i Benjamin Pavard och en till synes fin fri transfer-värvning i Marcus Thuram. Dessutom har Juan Cuadrado och Davy Klaassen tillkommit på fri transfer och Marko Arnautovic på lån.

Bredden är måhända inte riktigt lika bra som under fjolåret, men Inter kan ändå mönstra en stark startelva. Simone Inzaghi fortsätter bygga vidare på sin 3-5-2-formation, där Lautaro Martínez främsta partner numer ser ut att heta Marcus Thuram. Inzaghi verkar ha alla spelare till förfogande till söndagens match.

Fiorentina:

Är i full gång med sin säsong då La Viola, utöver Serie A-starten, även deltagit i kvalspel i Europa Conference League där Fiorentina i torsdags slog ut Rapid Wien via en 2-0-seger hemma. Under transferfönstrets sista dag stod det till slut klart att mittfältskuggen Sofyan Amrabat till slut lämnar Florens och fortsätter karriären i Manchester United. Det kommer inte alls som någon överraskning och Amrabat har inte varit en del av övriga truppen under säsongsinledningen. En väldigt kännbar förlust på sikt, förstås, men ett väntat besked. Fiorentina har ersatt marockanen med Maxime Lopez.

Fiorentina har dock hållit fast i viktige Nicolás González som varit i fin form i säsongsinledningen. Argentinaren gjorde två mål mot Rapid Wien och nätade i såväl 4-1-segern mot Genoa som 2-2-krysset mot Lecce. Luka Jovic lämnade för AC Milan, precis som Arthur Cabral sedan tidigare, vilket lämnar Lucas Beltran och M’Bala Nzola i anfallsrollen. På frånvarolistan finns Barak, Ikoné, Castrovili och Infantino.

Inter rimlig favorit

Inter har inlett säsongen solitt och även om det skett en del förändringar i truppen så har Simone Inzaghi en tillförlitlig startelva att falla tillbaka på. Fiorentina har också haft stora truppförändringar under sommaren och har under inledningen av säsongen bollat Serie A med Europakval, där man så sent som i torsdags spelade mot Rapid Wien. Inter känns som en rimlig favorit på hemmaplan. Ettan står i 1,66 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip