Inter:

Serieledande Inter tar sig an 2024 års första match med revanschlusta, efter att ha tappat poäng i 2023 års sista när det bara blev 1-1 mot Alberto Gilardinos Genoa. Nya tag nu – och en minst sagt lämplig motståndare för att inleda året med tre pinnar
in.

Inter har varit Serie A:s bästa lag så här långt, utan tvekan till och med, men har trots det bara två poängs ledning ner till Juventus. Skadeläget börjar dock se bra ut och till den här matchen är både viktige Lautaro Martínez, målbäst i Serie A, och Federico Dimarco tillbaka. De defensiva skadorna som gäckat laget under hösten ser bättre ut nu och Simone Inzaghi har bortsett från långtidsskadade Juan Cuadrado samtliga spelare tillgängliga. Trots många försvarsspelare på skadelistan har Inters defensiv imponerat, där Yann Sommer hållit nollan i 12 av 18 matcher och I Nerazzurri släppt in minst antal mål av alla.

Det återstår att se om Inzaghi vill kasta in Lautaro direkt i startelvan, men ett inhopp kan vi nog åtminstone räkna med.

Hellas Verona:

Om läget ser ljust ut för Inter så är läget desto mörkare för Hellas Verona. Transferfönstret har knappt öppnat men Hellas har redan sålt Isak Hien till Atalanta och en rad spelare ser ut att vara på väg att lämna Bentegodi för grönare jaktmarker. Hellas Verona har stora ekonomiska problem och stökigheter som pågår i maktens korridorer, vilket tvingar klubben att sälja sina tillgångar – alltså spelarna. Martin Hongla, Cyril Ngonge och Filippo Terracciano ryktas alla vara på väg ut – och frågan är hur stämningen egentligen är i truppen, mitt under pågående massexil där säkerligen många börjar fundera på en framtid
annorstädes.

Hellas återfinns annars på 17:e plats i Serie A, där målskillnad håller laget ovanför nedflyttningsstrecket. Hellas har haft bekymmer med målskyttet hela säsongen och bara Empoli har gjort färre än Veronas 15 baljor. Frånvaromässigt finns annars inte särskilt mycket att anmärka. Ondrej Duda är tillbaka från avstängning, men i övrigt har Marco Baroni alla spelare tillgängliga.

Inter tar revansch mot kaotiskt Hellas Verona

Jag har svårt att se en annan utgång än en klar och tydlig Interseger här. Inter är revanschsuget efter poängtappet senast och Inzaghis gäng vill förstås studsa tillbaka omedelbart och försöka rycka i Serie A-toppen. Skadeläget är bra – defensiva spelare tillbaka, Lautaro tillbaka – samtidigt som man möter ett krisande Hellas Verona hemmavarande i bottenstriden som haft problem på bortaplan och med stor osäkerhet i truppen. Hellas har bara vunnit en av nio bortamatcher, och mäktat med blott sex bortamål. Totalt sett har bara Empoli producerat färre mål än Hellas. Inter vinner och håller nollan finns till 1,75 hos Pinnacle , men asianmarknaden behöver inte vara fel väg att gå heller – Inter bör kunna vinna det här med ett par bollars marginal.
This is the stats tab
This is the post tip