Juventus är regerande mästare. Men mot värsta rivalen så vill man knappast släppa till en förlust bara sådär.

Senaste möten
Juve - Inter 1-0

Inter - Juve 2-3
Juve - Inter 0-0

Serie A
1. Juventus 33 28 3 2 67:23 87
3. Inter 33 18 7 8 51:27 61

Inter hemma
16 9 4 3 22:8 31

Formen
O, V, O, V, F

Senaste match
Inter - Roma 1-1

Juve borta
16 13 1 2 30:12 40

Formen
V, F, F, O, V

Senaste match
Juve - Fiorentina 2-1

Juventus piskades som bekant av Ajax och CL-drömmen får vänta ett år till. Och motivationen i ligaspelet behöver inte direkt vara den största eftersom man redan vunnit. Men, men, men. Inter är inte ett lag som varken fansen eller spelarna vill förlora mot. Den värsta rivalen. Derby della Italia. Här kommer Ronaldo och grabbarna att finna motivationen ändå. Var så säker. Sen om man vinner är en annan sak. För Inter behöver poängen mer än Juventus naturligtvis.

1-1 mot Roma senast var väl inte riktigt vad man hoppats på eftersom det betyder att man fortfarande kan tappa sin tredjeplats och dras in i risken att missa CL. Just nu är den risken i och för sig inte så stor i och med att skiljer fem poäng ned till Atalanta som är femma. Men det kan gå fort och därför behöver Inter ta poäng här. Och att bara försvara sig mot Juve är nog inte rätt melodi. Jag tror vi får se en hård batalj med mål åt båda hållen. När lagen möttes i Milano i fjol blev det 2-3 till Juve - som studsade tillbaka efter uttåget mot Ajax med att vinna mot Fiorentina med 2-1.

Glöm heller inte kampen om skytteligan. Sampdorias Fabio Quagliarella står på 22 mål. Ronaldo bara på 19. Han vill vinna den titeln också!

Preliminära elvor (Gazzetta)

Inter (4-2-3-1) Handanovic - D'Ambrosio, De Vrij, Skriniar, Asamoah - Vecino, Brozovic - Politano, Nainggolan, Perisic - L Martinez

Saknar: Vrsaljko

Juventus (4-3-3) Szczesny - Cancelo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro - Emre Can, Pjanic, Bentancur - Cuadrado, Ronaldo, Bernadeschi

Saknar: Douglas Costa, Dybala, Caceres, Perin, Mandzukic, Khedira

SPELTIPS
Jag spelar båda lagen gör mål till 1.90 hos bet365 (2/5 units).

bet365 livestreamar matchen.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip