Inter:

Derby d’Italia och semifinalretur i Coppa Italia. Första mötet i Turin slutade oavgjort, 1-1, och bjöd på rejäl dramatik i slutminuterna. Juan Cuadrado gav Juventus ledningen i den 83:e minuten innan Romelu Lukaku kvitterade från straffpunkten långt in på tilläggstiden. Lukaku, som fick utstå rasistiska tillmälen, fick sedan sitt andra gula kort i samband med målfirandet och efter slutsignal fick både Juventus Juan Cuadrado och Inters Samir Handanovic syna röda kort i stöket efter.

Inter har matchats hårt de senaste veckorna, vilket också haft inverkan på resultaten framför allt i ligaspelet. Samtidigt som I Nerazzurri tagit sig vidare till Champions League-semifinal, efter att ha besegrat Benfica i dubbelmötet, har man haft det desto tuffare att balansera truppen utan att låta ligaspelet bli lidande. Inter har bara vunnit en av de fem senaste i Serie A – helgens 3-0-seger mot Empoli när ett semiroterat Inter tog en säker trepoängare efter två mål och en assist från Lukaku, samt ett mål från Lautaro Martínez. Att båda stjärnanfallarna fick näta kan visa sig värdefullt, då just målskyttet gäckat Inter på sistone.

Handanovic är avstängd, men Lukaku är tillgänglig för spel och efter dubbelsalvan senast lär belgaren ligga bra till för att få ackompanjera Martínez, snarare än Edin Dzeko. Nicolò Barella, Federico Dimarco och Alessandro Bastoni vilades senast och lär återvända till startelvan.

Juventus:

Om Inters form vacklat i ligaspelet på sistone så har Juventus inte varit mycket bättre. Juventus tog sig med nöd och näppe vidare i Europa League – även de mot portugisiskt motstånd i form av Sporting – men i ligaspelet har det gått desto sämre, trots att man fått tillbaka de 15 poäng man berövades i Plusvalenze-fallet. Juventus har tre raka förluster i Serie A och föll i slutminuterna i toppmötet mot Napoli, efter ett sent mål från Giacomo Raspadori, i helgen.

Dusan Vlahovic, som inte haft någon stor vår, har ådragit sig en ny skada och missar Derby d’Italia. Även Moise Kean missar, så Arkadiusz Milik kan agera partner till Ángel di María i Juventus offensiv.

Tajt och tätt mellan två hårt matchade lag

Åtta av Juventus nio senaste matcher har gått under 2.5-målslinan och när man ställts mot bra motstånd har det ofta varit tajta och täta bataljer som avgjorts av uddamålet. Bortsett från den gångna veckan – när Inter gjorde tre mål två gånger om, först i 3-3 mot Benfica och därefter i 3-0 mot Empoli – har även Inter bjudit på idel målnåla matcher de senaste veckorna med sju raka under 2.5-målslinan dessförinnan.

Jag tror även det här blir jämnt och tätt mellan två lag som matchats hårt de senaste veckorna och där Juventus försöker stänga ner matchen så gott det går. Under 2.5 mål finns till 1,73 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip