Hemma på Giuseppe Meazza har Inter denna Serie A säsong varit helt makalösa, där de har radat upp sju raka segrar i ligan. Lazio gästar dem i syfte att bryta denna segertrend - men det kommer att bli oerhört svårt. Inter ligger på en andra plats, med två poäng mindre än tabellettan Milan, som förlorade senast borta mot Spezia. Därutöver är Inter ute ur Champions League och ligacupen, så det är all fokus på scudetton. Vid en vinst för Inter går de om Milan i toppen av tabellen - till en första plats.

I veckan spelade Inter returmötet mot Juventus i Turin, i den italienska cupen. Juventus hade med sig en 2 - 1 resultat. Inter spelade riktigt bra men fick aldrig in bollen i nät och matchen slutade mållöst. Det positiva är att Inter klarade av att hålla nollan borta mot Juventus, vilket är en stor bedrift i sig. Inter har faktiskt inte släppt in något mål i sina fyra senaste ligamatcher, så försvaret har levererat. Mest imponerad är jag av Inters spel på hemmaplan där de har åtta segrar, ett kryss och endast en förlust.

Även Lazio är formstarka där de har sex raka vinster i Serie A. Däremellan har de blivit utslagna i cupen borta mot Atalanta. Fyra av dessa sex ligavinster har förvisso kommit på hemmaplan, fast det är ett urstarkt facit ändå. Lazio parkerar på en sjätte plats i tabellen och är med och slåss om Champions League platserna. Efter denna match ska de spela en hemmamatch mot Sampdoria innan de regerande mästarna Bayern München gästar dem i Champions League. Det är ett tufft schema för Lazio.

Lazios goda form i ligan ska inte undervärderas, då laget har visat prov på fina prestationer. Dock ställs Lazio mot ett av ligans starkaste hemmalag, som är på jakt efter ligatiteln. Då Inter har hittat formen i defensiven, som har stängt igen helt i ett flertal ligamatcher, samtidigt som mittfältarna har börjat göra mål och att målfarliga Lautaro Martinez och Romelu Lukaku finns på topp, lutar detta starkt mot en ny Inter seger. Jag är övertygar om att Inter trappar upp jakten på ligaguldet och vinner mot Lazio.

Speltips Inter - Lazio:
1 - odds 1.75 hos Nordicbet & Betsafe .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Inter:
Samir Handanovic, Alessandro Bastoni, Stefan de Vrij, Milan Skriniar, Ivan Perisic, Christian Eriksen, Marcelo Brozovic, Nicolò Barella, Achraf Hakimi, Lautaro Martinez & Romelu Lukaku.

Bekräftad startelva - Lazio:
Pepe Reina, Patric, Francesco Acerbi, Stefan Daniel Radu, Manuel Lazzari, Sergej Milinkovic-Savic, Lucas Leiva, Luis Alberto, Adam Marusic, Ciro Immobile & Joaquin Correa.
---

This is the stats tab
This is the post tip