På Esprit Arena i Düsseldorf i Tyskland spelas en kvartsfinal mellan Inter och Bayer Leverkusen i Europa League. Det är ett singelmöte där vinnaren går direkt till semifinal. Inter är favoriter till att gå vidare, efter en lysande avslutning i Serie A, samt en stark prestation i åttondelsfinalen. Även Leverkusen vann sin åttondelsfinal medan ligaspelet har varit lite upp och ner. För mig är Inter en av de stora favoriterna i turneringen. Då formen också är på topp tror jag att de klarar avancemang redan efter fulltid.

Det blev en riktigt fin avslutning för Inter, som hamnade på en andra plats, bara en poäng bakom mästarna Juventus i Serie A. Därefter gick tränaren Conte ut och klagade på ledningen kring det ekonomiska stödet han har fått. Många trodde att detta skulle försvaga truppen inför Europa League slutspelet, men det är ingenting som har gått att se på fotbollsplanen. Inter har försvarat sig på högsta nivå, där de inte har släppt in något mål på de fyra senaste Serie A matcher, samt Getafe matchen i åttondelsfinalen.

Där vann Inter med 2 - 0. Det var inte lätt, men det var välförtjänt ändå, i mitt tycke. Romelu Lukaku och Christian Eriksen gjorde varsitt mål. Inters form är på topp med fyra raka vinster i alla tävlingar, där de har spelat nio matcher utan att förlora.

Leverkusen vann sin åttondelsfinal först på bortaplan med 3 - 1 och nyligen på hemmaplan mot Rangers med 1 - 0, i en match som Leverkusen kontrollerade bra - utan att komma till en massa vassa avslut på mål, dock. Deras Bundesliga-säsong har varit ganska ojämn. Det har varit tre segrar, tre förluster och ett kryss på de sju senaste matcher. Leverkusen slutade på en femte plats i tabellen, vilket innebär att den enda vägen till Champions League nästa säsong är genom att vinna just Europa League.

Senast Leverkusen mötte ett storlag var för en månad sedan i DFB-Pokal-finalen, som de förlorade med 2 - 4 mot Bayern München. I den senaste bortamatchen förlorade de också mot Hertha Berlin med 0 - 2. Till skillnad från Inter lyckas inte Leverkusen försvara sig tillräckligt starkt mot bättre motstånd. Bortaspelet har inte heller varit mer än okej. Inter blev det bästa bortalaget med 13 segrar på 19 Serie A matcher. Imponerande. Jag är övertygad om en fortsatt framgång för formstarka Inter.

Speltips Inter - Bayer Leverkusen:
1 - odds 2.12 hos Casumo , Unibet & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Inter:
Samir Handanovic, Diego Godin, Stefan de Vrij, Alessandro Bastoni, Danilo D'Ambrosio, Nicolo Barella, Marcelo Brozovic, Roberto Gagliardini, Ashley Young, Romelu Lukaku & Lautaro Martinez.

Bekräftad startelva - Bayer Leverkusen:
Lukas Hradecky, Lars Bender, Sven Bender, Edmond Tapsoba, Daley Sinkgraven, Julian Baumgartlinger, Exequiel Palacios, Kerem Demirbay, Kai Havertz, Moussa Diaby & Kevin Volland.
---

This is the stats tab
This is the post tip