Inter Miami:

Jag trodde Inter Miami skulle kunna mäta sig med Chicago Fire på bortaplan i veckan, även utan Lionel Messi. Jag fick gruvligt fel. Chicago Fire vann med klara 4-1. Inter Miami hade bollen, men Chicago gjorde målen när Xherdan Shaqiri och Maren Haile-Selassie stod för två vardera.

Nederlaget svider extra mycket eftersom det kom mot en direktkonkurrent om den sista playoff-platsen och nu börjar läget se riktigt mörkt ut för The Herons. Inter Miami är tillbaka som nästjumbo i Eastern Conference och har fem poäng, med en match till godo, upp till Montréal på sista playoff-platsen. Dock är det många lag som behöver passeras och det börjar se riktigt mörkt ut för att nå den där slutspelsplatsen.

The Herons har nu inte vunnit på fyra matcher, sedan 4-0-segern mot jumbon Toronto. Messi har inte spelat sedan dess och är ett osäkert kort även till den här matchen, precis som Jordi Alba och Leonardo Campana. Det tuffa matchandet tycks ta ut sin rätt på Tata Martinos lag, som inte ser ut att ha samma energi och driv i playoff-jakten som för ett par veckor sedan och frågan är om luften gått ur The Herons?

FC Cincinnati:

Till skillnad från Inter Miami, som har allt att spela för, kan FC Cincinnati sitta lugnt i båten och invänta att MLS grundserie spelas klart. Cincinnati toppar Eastern Conference överlägset med betryggande åtta poängs försprång ner till tvåan Orlando. Pat Noonan kan därmed kosta på sig att rotera sin trupp när det behövs, för att hålla spelarna fräscha inför slutspelet, vilket han också gjorde i onsdagens 2-1-förlust mot New York Red Bulls. Luciano Acosta hoppade in och gjorde Cincinnatis mål.
Alvas Powell blev utvisad i slutminuterna och är således avstängd här, men i övrigt är det bara Stiven Jimenez som saknas.

Har luften gått ur Inter Miami?

Skulle Lionel Messi återvända till startelvan så skulle det måhända kunna vara en vändpunkt, men känslan de senaste veckorna är att luften börjat gå ur Tata Martinos lag när det täta, hårda matchandet börjat ta ut sin rätt på truppen som dessutom varit skadedrabbad. Messi gjorde två assist när Inter Miami slog efter straffar i US Open Cup-semifinalen i slutet av augusti, där matchen slutade 3-3, men sett över hela säsongen har det varit klasskillnad dessa två lag emellan. Motivationsfaktorn ska inte räknas bort, men känslan är att The Herons bränt sitt krut i jakten på slutspel. Cincinnati +0.5 till 1,86 hos Pinnacle , överspelet, 1,62 för över 2.5 och dubbla pengarna för över 3 kan vara tänkbara spelalternativ.
This is the stats tab
This is the post tip