Ja då var dagen här!

Messis debut med Inter Miami närmar sig med stormsteg och allt pekar på att han spelar redan mot Cruz Azul. Troligen inte från start, men vad gör det för oss fotbollsälskare. Och det är inte bara hans debut som närmar sig nej, både Busquets OCH Jordi Alba har blivit inskrivna i Inter Miamis trupp till Leagues Cup, och gudarna ska veta att Inter Miami, som ligger sist i sin conference, behöver all förstärkning de kan få just nu.

Utöver tidigare Barca-legendarerna har man också Yedlin och Miller åter. Sistnämnda spelade visserligen från start senast, men de var också precis inkomna efter USA och Kanadas Gold Cup.

Ja, jag är bara en simpel man och kan inte låta bli att dras med när mina hjältar, Barcasupporter som jag är, ännu en gång ska spela tillsammans.

Ricardo Ferretti, inte rätt man på rätt plats

Cruz Azul leds denna säsong av Ricardo Ferretti. För den som följt mina spel under en längre tid vet nog vad jag tycker om den karln. Men för er som inte vet så ska jag dra det igen.

Ricardo Ferretti gainade mycket popularitet i Mexico tack vare framgångarna han nådde med Tigres. Många titlar vart det, men det kan liknas lite vid Valverdes framgångar i Barcelona. Dessa kom främst tack vare en överjävligt bra Messi och en solid defensiv. Ricardo Ferretti hade ungefär samma framgångsrecept.

Tigres hade under dessa år en trupp som inget annat mexikanskt lag kunde mäta sig med. Det enda Ricardo Ferretti behövde sätta var defensiven, som bestod av absolut toppklass med ligans mått mätt, sedan löste dem offensiva spelarna, med bl.a. Gignac i spetsen, resten.

Sagan tog slutligen slut efter hela 11 år då han kört fast med truppen. Det han presterat efter det har nästan varit smärtsamt att se. Dem 1.5 åren i Juarez var bang average och han lyfte inte den lilla klubben till någon vidare hög nivå. Faktum är att han fick ut i princip det man kunde förvänta sig av materialet. Han är ingen trollkarl Ferretti men han kunde med gott samvete deffa under 90 minuter mot bättre motstånd.

Idag är Ferretti i storklubben Cruz Azul. Cruz Azul har under många år inte varit på den nivån som fansen förväntat sig och har också avvecklat den ena tränaren efter den andra. I februari anställdes alltså Ferretti och det blev en instant effect. Eller? Njae, det oerhört lätta spelschemat han hade framför sig när han tog över slutade i mestadels vinster och en i mitt tycke falsk trygghet infann sig hos såväl trupp som supportrar. När det sedan blev skarpt läge så började förlusterna istället att radas upp och Cruz Azul togs återigen ner på jorden.

På dem 10 senaste ligamatcherna har Cruz Azul endast mäktat med 2 segrar. Utöver det har det blivit 3 kryss och 6 förluster.

Cruz Azul har hunnit spela 3 ligamatcher den här säsongen vilket har resulterat i 3 förluster. Matcherna bör inte heller kvalificeras som svåra, med ligans mått mätt, på förhand även om det ska sägas att två av dessa spelats på bortaplan.

Jag förstår att det här är en match mellan två dåliga lag men jag tror på Messi-effekten här. Matchen spelas på Inter Miamis hemmaplan. Räkna med fullsatta läktare och mexare som är nog tagna av bara tanken att ställas mot Messi, Busquets och Alba.

Ferretti kommer att låta Inter Miami ha mycket boll och har det inte straffat sig i första så bör det absolut göra det i andra när vissa herrar kliver in.

Det finns knappast ett mer passande motstånd för Inter Miami för att vända på den negativa trenden och att debutera sina stjärnvärvningar. Inter Miami -0.25 spelas till 1.84 hos Pinnacle .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip