Inter Miami:

Inter Miami går efter säsongens andra titel – efter att tidigare i sommar säkrat Ligacupen – när man nu ställs emot Houston Dynamo i US Open-finalen. Vi har flera gånger varit inne på helomvandlingen som skett med Inter Miami sedan kvartetten Tata Martino, Lionel Messi, Sergio Busquets och Jordi Alba anslöt och den fina formkurvan har fortsatt och, utöver en cuptitel och avancemang till US Open-finalen, medfört att The Herons i allra högsta grad är med i striden om playoff-platserna.

Frågan alla ställer sig inför onsdagsnattens final är: Kommer Lionel Messi till spel? Messi klev av i första halvlek i 4-0-segern mot Toronto FC och vilades helt i 1-1-matchen mot Orlando i måndags. Tata Martino har varit förtegen om Messis status och aviserat att det tycks bli ett beslut som kommer fattas i sista stund under finaldagen. Kommer inte argentinaren till spel är det ett rejält avbräck, förstås, även om Inter Miami faktiskt inte varit helt hopplösa även utan Messi på sistone när Leonardo Campana och Facundo Farias klivit fram. Sergio Busquets vilades också mot Houston, för att vara fräsch här, men Jordi Alba tycks också missa finalen.

Houston Dynamo:

Ligger bra till för att säkra en slutspelsplats i MLS och ligger på en fjärdeplats i den västra konferensen. Formen de senaste veckorna har dock varit lite vacklande. Houston föll borta mot Sporting Kansas City i helgen, trots att hemmalaget fick en utvisning i första halvlek, och har bara vunnit en av de fyra matcherna som spelats i september månad.

Houston Dynamo har ett starkt mittfält, där vi bland annat finner mexikanaren Héctor Herrera som tidigare spelat i Porto och Atlético Madrid, och som bär lagkaptensbindeln. Främste målskytten är fransmannen Amine Bassi, med nio mål från 24 framträdanden. Houston har vunnit de två senaste mötena mot Inter Miami – ett hemma och ett borta – men det var ett annat, betydligt svagare, Inter Miami man ställts mot då. Houston är dessutom ett svagt lag på bortaplan där man faktiskt är näst sämst i den västra konferensen med resultatraden 2-4-9 så här långt under säsongen.

Kommer Messi till spel? Kan bli avgörande

Först och främst – ta en titt på startelvorna innan spel på den här matchen. Huruvida Messi kommer till spel eller inte kommer spela en stor roll i hur pendeln svänger till den här matchen. Jag tycker mycket talar för Inter Miami, som varit ett av MLS bästa lag sedan Messi & company anslöt. The Herons har hemmaplansfördel, matchen spelas på DRV PNK Stadium, och även om Houston sett över hela säsongen varit starkare så är det inget imponerande bortalag och på sistone har Inter Miami visat att man under Tata Martinos ledning växt ut till ett välfungerande kollektiv även när Messi saknats. Kommer argentinaren till spel ska Inter Miami ses med god chans här. Raka ettan finns till 1,97 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip