Inter Miamis jakt på en slutspelsplats går vidare i MLS. Efter den tung segern på bortaplan senast, när Los Angeles FC besegrades med 3-1, välkomnar man nu Sporting Kansas City DRV PNK Stadium.

Segern mot LAFC gav tre välbehövliga poäng, men Inter Miami är alltjämt nästjumbo i den östra konferensen och har en hel del poäng att tugga i kapp i kampen om en slutspelsplats. Inter Miami har dock några matcher till godo på några av konkurrenterna.

Inter Miamis formkurva har som bekant pekat spikrakt uppåt sedan Lionel Messi, Jordi Alba, Sergio Busquets och nye tränaren Tata Martino anlände till MLS, med fina resultat i cuperna (seger i ligacupen och säkrad finalplats i US Open), vilket har gjort att den tidigare så avlägsna slutspelsplatsen plötsligt kan vara inom räckhåll.

Söndagsnattens batalj mot Sporting Kansas City blir dock en tuff utmaning för Martinos lag. Det blir nämligen första matchen Inter Miami får klara sig utan Lionel Messi, som är iväg på landslagsspel med Argentina. Veterankollegorna Alba och Busquets är dock tillgängliga för spel, men Martino får klara sig utan hela nio spelare som är otillgängliga på grund av landslagsspel. Dessutom är DeAndre Yedlin avstängd.

Sporting Kansas City kämpar, precis som Inter Miami, om en slutspelsplats och återfinns på elfte plats i den västra
konferensen, med två poäng upp till FC Dallas på den sista playoff-platsen. Formen är skaplig med två raka hemmasegrar sedan uppstarten, när man besegrat både San José och St. Louis City. Sporting KC är dock inte alls lika starka på bortaplan som man är hemma, och man har endast plockat en seger på bortaplan under MLS-säsongen 2023. På frånvarolistan för Sporting Kansas finner vi bland annat Gadi Kinda, som är med Israels landslag, och Marinos Tzionis som spelar för det cypriotiska landslaget.

Messis frånvaro försämrar kraftigt Inter Miamis offensiv

Messi inte med här, vilket kraftigt påverkar Inter Miamis offensiv i negativ bemärkelse. Messi låg bakom två av tre mål mot LAFC. Jag tror inte det här nödvändigtvis blir en målglad klang- och jubelföreställning mot ett bortasvagt Kansas som bara producerat 11 mål på 13 bortamatcher. Oddset på underspelet har börjat dala så sakteliga, men under 3 mål finns till 1,82 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip