Inter Miami:

Det blev ingen andra cuptitel för Inter Miami, som föll med 2-1 mot Houston Dynamo i US Open-finalen. Tata Martino tvingades mönstra ett lag utan vare sig Lionel Messi eller Jordi Alba, som båda missade matchen på grund av skador. Matcherna duggar dock tätt i USA för tillfället och Inter Miami måste direkt ladda om och rikta fokus mot MLS, där man behöver fortsätta plocka poäng för att kunna nå playoff.

Inter Miami brukar inte trivas mot NYCFC, men The Herons har varit i bra form hemma på DRV PNK Stadium där man är obesegrat i de fem senaste.

Den stora frågan för Inter Miami är förstås huruvida Messi kommer till spel eller inte. Det råder lite mysterium kring argentinarens status. Martino var tydlig med att han inte skulle ta några risker med Messi. Martino medgav efter finalförlusten att det hårda matchschemat börjar komma i kapp hans lag, som börjar känna av det hårda matchandet. Miami måste ändå käka i kapp ett fempoängsförsprång – förvisso med två matcher till godo - under de avslutande fem matcherna för att nå playoff. Görbart men tufft.

New York City:

Återfinns på nionde plats, den sista playoff-platsen, i östra konferensen och att plocka poäng i Miami vore således oerhört värdefullt. NYCFC är i god form med fem raka utan förlust, där man senast besegrade jumbon Toronto med bekväma 3-0 på hemmaplan.

New York City FC är dock ett lag på hemmaplan, och ett helt annat på bortaplan, där man bara vunnit en av 15 matcher så här långt.

Mycket på spel i Miami

Det här är en oerhört viktig match för båda lagen mellan två direktkonkurrenter i kampen om playoff-platserna. Martinos ord om att hans Miami börjar bli slitna oroar, såväl som frågetecknen kring Messis fysiska status. New York är dock inget tillförlitligt lag på bortaplan. New York har hållit tre raka nollor, men möter ett offensivt kapabelt Inter Miami – med eller utan Messi. Inter Miami har gått över 2.5-målslinan i fem av de sex senaste, många med råge och enda undantaget var 1-1-matchen mot Orlando i måndags. Över 2.5 mål finns till 1,78 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip