Milanoderby på agendan där det ser ut som Zlatan kommer att spela.

Senaste möten
Milan - Inter 0-2

Milan - Inter 2-3
Inter - Milan 1-0

Serie A
2. Inter 22 15 6 1 44:18 51
10. AC Milan 22 9 5 8 23:27 32

Inter hemma
11 6 4 1 19:8 22

Formen
V, O, O, V, V

Senaste match
Udinese - Inter 0-2

Milan borta
11 6 0 5 12:14 18

Formen
V, V, V; V, O

Senaste match
Milan - Hellas Verona 1-1

Ni som följt Serie A den här säsongen har fått se ett Inter som på riktigt utmanar Juventus, och kanske till och med Lazio, om titeln. Det är jämnt uppe i toppen och särskilt efter att Juventus gick och torskade mot formtoppade Hellas Verona i går. Tre poäng här och Inter går upp på samma poäng som Juve med 15 omgångar kvar att spela. Det är högintressant i tabelltoppen där. Det var 2016 senast som Milan slog Inter i ett ligaderby men med Zlatan tillbaka ökar givetvis chansen att störa Inter. De blåsvarta har dessutom anfallsjätten Lautaro Martinez borta liksom Berni och Bastoni på grund av avstängningar. Gagliardini fortsatt out med skada. Milan har knappt någon borta, men Milan är samtidigt ett truppmässigt sämre lag än vad Inter är. Hemmalaget har fortfarande Lukaku i högform och Sanchez vid hans sida. Christian Eriksen tror jag mycket på i det här laget, en finfin värvning. Ashley Young blir också intressant att följa i den italienska ligan. Hur som helst så bedömer jag att Milans chans att störa Inter är betydligt större än sist lagen möttes och Inter vann ganska komfortabelt. Dels för Zlatans intåg men även för att Milans form är rätt god och skadeläget bättre än Inters. Milan ligger längre ned i tabellen och har på något sätt inget att förlora heller. Men trots allt detta så så tycker jag inte att helheten riktigt finns där i Milans lag. Zlatan har sina bästa år bakom sig och Inter har en helt annan speed och individuell kvalitet i laget som bör kunna bli avgörande.

Preliminära elvor (Gazzetta)

Inter (3-4-1-2) Padelli - Godin, De Vrij, Skriniar - Moses, Barella, Brozovic, Young - Eriksen - Lukaku, Sanchez

Saknar: Lautaro, Berni, Bastoni (avstängda), Gagliaridini
Osäkra: -

Milan (4-4-2) Donnarumma - Conti, Musacchio, Romagnoli, Hernandez - Castillejo, Kessie, Bennacer, Calhanoglu - Ibrahimovic, Leao

Saknar: Duarte
Osäkra: -

SPELTIPS
Dubbla degen på ett lag som spelar hemma och har betydligt bättre trupp spelare för spelare. Det är tagit trots derby och allt vad det innebär. Inter spelas till 2.00 hos Bethard (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip