Milanoderby på lördagskvällen!

Senaste möten
Inter - Milan 4-2
Milan - Inter 0-2

Serie A
2. AC Milan 3 3 0 0 7:0 9
5. Inter 3 2 1 0 10:6 7

Senaste matcher

Inter - Fiorentina 4-3
Benevento - Inter 2-5
Lazio - Inter 1-1

Milan - Bologna 2-0
Milan - Bodö Glimt 3-2 (EL)
Crotone - Milan 0-2
Rio Ave - Milan 2-2 (straffvinst, EL)
Milan - Spezia 3-0

Preliminära elvor (Gazzetta dello Sport)

Inter (3-4-1-2) Handanovic - D'Ambrosio, De Vrij, Kolarov - Hakimi, Brozovic, Vidal, Perisic - Barella - Lukaku, Lautaro

Saknar: Sensi (avstängd), Vecino
Osäkra: Bastoni, Sanchez, Nainggolan, Skriniar, Gagliardini, Radu, Young

Milan (4-2-3-1) Donnarumma - Calabria, Kjaer, Romagnoli, Hernandez - Bennacer, Kessie - Castillejo, Calhanoglu, Saelemaekers - Ibrahimovic

Saknar: Musacchio, Rebic
Osäkra: Duarte, Gabbia

Ovan har ni förutsättningarna inför säsongens första "Derby della Madonnina" mellan Inter och Milan. Ett derby som så klart blir en skugga av sig självt med tanke på de tomma läktarna. "Lejonet", Zlatan alltså, är tillbaka från corona och går in i elvan här. I övrigt är det två lag som startat säsongen starkt. Särskilt Milan som har nio poäng av nio möjliga efter tre omgångar. Samtidigt har Milan haft ett tacksamt schema med Bologna hemma, Crotone borta och Spezia hemma.

Däremellan har man krånglat sig vidare i Europa League mot norska Bodö Glimt och portugisiska Rio Ave. Milan känns stadigare i år än tidigare och bör kunna vara med bland topp 6. Men att de skulle kunna utmana i den yttersta toppen tror jag inte. Jag håller definitivt Juventus, Inter och Atalanta som vassare och Milan får snarare slåss med lag som Lazio, Napoli och Roma om platserna där under. Det är i alla fall min känsla inför den här säsongen.

Inter har öppnat säsongen med en våldsam offensiv där man redan stänkt in tio mål. Kan Antonio Conte dessutom hitta ett sätt att täppa igen försvaret så blir man farligt. Juve som sagt favoriter men Inter är så klart det lag som ska vara den största konkurrenten - även i år.

Inter kommer från en 1-1-match mot Lazio där jag tycker att man hade lite otur. Sett till målchanser ska Inter vinna den fajten men fick nöja sig med kryss.
Kommer reaktionen här? Jag tycker att Inter har betydligt fler spelare som kan göra något på egen hand, det lilla extra, jämfört med Milan. Håller även Conte högre än Stefano Pioli som tränare.

SPELTIPS
Jag spelar Inter till 2.35 hos Nordicbet eller Betsafe (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip