Inter och Milan gör upp i ett hett derby på lördagskvällen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. Bethard eller FastBet .

Inter är seriens bästa lag i min bok, men tycker deras vinnarodds är lite för lågt i ett derby där som bekant allt kan hända. Deras försvarsspel är väldigt bra med få insläppta, många nollor och rätt få målchanser för motståndarna generellt. Med en match mindre spelad än Napoli och Milan är Inter ändå fyra poäng före. Därmed i klar pole position för andra raka ligatiteln. Därför är den här matchen knappast en "vinna till varje pris"-historia. Vill såklart alltid vinna, men framför allt inte förlora. Skulle det stå 1-1 tror jag inte Inter är all in för att hitta ett segermål till varje pris. Med Zlatan out för Milan blir jag inte så förvånad om Inter kommer kunna hålla hyfsat tätt här.

Före uppehållet såg Milan väldigt uddlösa ut mot Juventus (0-0) och formen kändes lite vikande. Under typ flera säsongers tid har de gått runt på få spelare pga skador, sjukdomar, Afcon m.m. Kanske börjar de ta ut sin rätt lite. 47 gjorda ligamål är det bara just Inter som slår, men det är en överprestation sett till den underliggande statistiken Milan har hittills. Rimligt att tro att de inte kan upprätthålla samma offensiva effektivitet in i mål.

Förutom Zlatan saknar Milan Kjaer och troligtvis Tomori. Så visst är det lite defensiva avbräck, men de begränsade Juventus till ytterst få målchanser före uppehållet och har överlag en rätt bra defensiv. Före uppehållet var gräsmattan på San Siro sanslöst svag. Pratas om att den jobbats på under uppehållet och att delar ska målas grön nu för att gräset inte ska ut att ha massa "plåster". Återstår att se om de lyckats göra gräsmattan bra på ett par veckor, jag tvivlar. Sämre underlag gör offensiv kreativitet svårare.

Sen har flera toppmatcher den här säsongen varit tajta historier. Milan-Juve, Lazio-Atalanta (0-0) före uppehållet, Atalanta-Inter (0-0) innan dess, Juve-Napoli (1-1) i början av 2022, Milan-Napoli (0-1) just före jul, Juve-Atalanta (0-1) och just motsvarande möte i höstas (1-1). Så även om Serie A den här säsongen stundtals varit väldigt målglad har många toppmöten blivit besvikelser med få mål/målchanser.

Kanske lite konstigt att rekommendera underspel mellan lag 1 och 2 i gjorda mål-tabellen. Men det är första matchen efter ett uppehåll, ett underlag som troligen är sådär och mycket på spel. Jag tror underspelet är en bra väg in i matchen där det tidigt kommer gå att spela ö2, ö1,75 eller liknande om det verkar öppna sig spelmässigt.

Tänkbart Interlag:
Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Dumfries, Brozovic, Barella, Calhanoglu, Perisic; Lautaro, Dzeko.

Tänkbart Milanlag:
Maignan; Calabria, Kalulu, Romagnoli, Theo; Tonali, Bennacer; Saelemaekers, Kessie, Leao; Giroud.

Speltips: Under 2,5 mål i matchen. 1-1?

TV: Formstarke Melkers bästa tips inför Europatipset




This is the stats tab
This is the post tip