Inter:

Jag blev imponerad av Inters insats borta mot Benfica senast, där jag hade förväntat mig att italienarna skulle få det betydligt tuffare i Lissabon. Simone Inzaghi har varit lite pressad de senaste veckorna men visade återigen att han vet hur han ska formera sitt lag när det drar ihop sig i cuperna. Inter var oerhört välorganiserade defensivt och ställde till stora bekymmer för
Benfica – som spelmässigt gjorde det skapligt i perioder i första halvleken men som ju längre matchen led tappade både huvud och kontroll – och det rödklädda hemmalaget hade väldigt svårt att skapa kvalificerade målchanser mot ett solitt och tryggt Inter-försvar. Och när de väl kom igenom stod André Onana i vanlig ordning på huvudet och förhindrade bollen från att passera mållinjen. Inter ställde också om fint, tog ledningen via ett fint förarbete från Alessandro Bastoni när Nicolò Barella kunde nicka in 1-0 efter en fin löpning från sin mittfältsposition och i den andra halvleken kunde Romelu Lukaku öka på från straffpunkten.

Med 2-0 med sig från Portugal har Inter ett utmärkt läge inför returen på Giuseppe Meazza och det ska bli väldigt intressant att se hur Inzaghi resonerar inför den här ligamatchen. Inter är just nu femma i Serie A med ett kryss och tre förluster på de fyra senaste ligamatcherna. Det skiljer dock bara en poäng upp till ärkerivalen Milan som innehar den sista Champions League-platsen. Alla poäng kommer vara värdefulla under våren så Inzaghi kan inte fokusera fullt ut på att ro hem returen mot Benfica

Hakan Calhanoglu har varit skadad sedan landslagsuppehållet, men närmar sig comeback. Milan Skriniar är fortfarande skadad. Edin Dzeko och Lautaro Martínez startade mot Benfica och om Inzaghi ska vara mönstret från de senaste veckorna trogen så bör Lukaku och Joaquín Correa kastas in i startelvan här.

Monza:

Har precis som Inter vunnit blott en av de fem senaste Serie A-matcherna – en förlust och tre kryss i övrigt – och nykomlingen återfinns på en solid mittenposition, på 13:e plats i tabellen. Avståndet ner till botten är dock stort, likväl som upp till Europaplatserna, så Silvio Berlusconi och Adriano Gallianis Monza befinner sig i något av ett ingenmansland inför våravslutningen.

Höstmötet i Monza slutade 2-2 där Inter-ytterbacken Denzel Dumfries gjorde självmål i den 93:e matchminuten. Monza stod för en bra prestation där i en jämn match.

Filippo Ranocchia är enda skadan för Rafaele Palladino, som inte lär göra allt för stora förändringar från 2-2-matchen borta mot Udinese senast, där Monza länge ledde och snuvades på tre poäng av ett kvitteringsmål på tilläggstid.

Hur mycket roterar Inzaghi?

Inter behöver poäng för att fortsätta utmana om Champions League-platserna, samtidigt som nästa veckas CL-retur mot Benfica också måste tas med i beräkningen. Hur många spelare väljer Inzaghi att vila? Inters sex senaste matcher har gått under 2.5-målslinan när man haft bekymmer med målskyttet och bränt en hel del chanser. Inter kan inte kasta bort den här matchen och bara fokusera på Benfica-returen och jag tror ändå Inzaghi mönstrar ett rätt starkt lag, och om man visar upp samma fina defensiv och trygghet som mot Benfica bör man ha goda möjligheter att kontrollera matchen (Under 2.5 mål finns till 1,88 hos Pinnacle ). Om Inzaghi däremot vilar spelare i backlinjen och om Marcelo Brozovic, Barella får inleda på bänken tror jag det kan bli en mer öppen matchbild och då känns underspelet inte lika attraktivt, så ta en ordentlig titt på startelvan innan spel här. Monza är dessutom inte ofarligt.
This is the stats tab
This is the post tip