Toppmatch i Italien på söndag kväll. Inters Luciano Spalletti ställs mot sin gamla klubb Roma 20:45 på Giuseppe Meazza.
Under 0,5 mål första halvlek spelas till 3.25 hos LeoVegas .

Höstens möte:
Roma - Inter 1-3 (ett mål först halvlek)

Serie A
3 Inter 20 12 6 2 35:15 +20 42p
5 Roma 19 12 3 4 30:14 +16 39p

Inter hemma:
7-2-1 21:8

Form:
F,F,O,O,O

Senaste match:
Fiorentina - Inter 1-1

Roma borta:
5-2-1 13:4

Form:
V,F,F,O,F

Senaste match:
Roma - Atalanta 1-2

Varken Inter eller Roma tog ledigt från Serie A med speciellt goda miner. Tabelltrean Inter gjorde en fantastiskt höst resultatmässigt men runt jul/nyår och början på 2018 har Milano-klubben fått rejält grus i maskineriet. Skyttekungen Mauro Icardi har inte alls gått att känna igen och senast Inter vann i Serie A var i början av december mot hemma Chievo Verona.
Roma hade likt Inter det tufft runt juletiderna. Endast en seger på de sex senaste matcherna har det blivit. Försvarsspelet ser fortsatt bra ut och den brasilianska landslagskeepern Alisson Becker ser oerhört trygg ut mellan stolparna och ryktas nu till flera storklubbar. Däremot har det sett otroligt trögt ut offensivt i Roma. Viktige Diego Perotti saknas i offensiven hos gästerna men viktigt för "DJ" är att belgaren Radja Nainggolan är tillbaka från klubbens avstängning efter sitt nyårskrök.

Känslan är att det mer kommer att handla om att inte förlora inte att gå för tre poäng. Skulle något av lagen förlora så kommer det börja blåsa rejält kring Spalletti/Di Francesco. Champions League-platserna kommer att stå just mellan Inter och Roma tillsammans med Lazio. En förlust här kommer poängmässigt att bli väldigt dyrbart. I synnerhet hos Roma som är tre poäng bakom Inter men med en match mindre spelad.

Förväntade laguppställningar:

FC Internazionale 4-2-3-1
Icardi
Perisic B Valero Candreva
Gagliardini Vecino
Santon Miranda Skriniar Cancelo
Handanovic

Skadad: Vanheusden
Tveksam: D'Ambrosio, Ranocchia

AS Roma 4-3-3
El Shaarawy Dzeko Florenzi
Nainggolan De Rossi Pellegrini
Kolarov Manolas Fazio Peres
Alisson

Skadad: Karsdorp, Defrel, Perotti

Ställningskrig till en början? Mållöst i halvtid känns inte alls otroligt. 3.25 tycker jag är ritktigt bra betalt på en mållös första halvlek. Värt att nämna är att Inter har tre raka matcher där första halvlek slutat 0-0.

@3quartistan på twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip