De regerande Serie A mästarna Inter är på jakt att försvara titeln när de gästas av formstarka AS Roma på San Siro. Inter är i toppslag med fyra raka segrar, i alla sammanhang. Stadsrivalen AC Milan, som är tabellettan i Serie A, besegrades stort i den italienska cupen i veckan. Gästerna Roma lyckades kvittera på övertid senast mot Napoli, som innebär att de är obesegrade i de tolv senaste omgångar i Serie A. Dock ställs de på prov när de möter förmodligen det mest formstarka laget i Italien.

Inter, med Lautaro Martinez i toppslag, gör det riktigt bra. I veckan slog de Milan med 3 - 0, där Lautaro Martinez nätade två gånger om. Detta var semifinalen i Coppa Italia. I finalen väntar stormakten Juventus, som Inter nyligen slog på bortaplan med siffrorna 1 - 0. Sedan dess har Hellas Verona och Spezia besegrats med fler än ett mål i skillnad. Vid en seger över Roma går Inter, som har två poäng färre och en match mindre spelad än Milan, upp på en första plats. En chans som de bara måste ta.

För Roma har Inter redan slagit två gånger denna säsong. Först i ligaspelet med 3 - 0 på Roms Olympiastadion. Samt i den italienska cupen med 2 - 0 i kvartsfinalen. Dock har Roma spelat betydligt bättre sedan dess och varit svårslagna. På vägen har det blivit en bortaförlust mot Bodö/Glimt i Europa League. Med en stor hemmaseger har Roma ändå tagit sig vidare till semifinalen i Europa Conference League, där Leicester står för motståndet. I Serie A är Roma femman, med 5 poäng upp till fyran Juventus.

Roma har ett stort avbräck då Nicolo Zaniolo har samlat på sig för många gula kort och är avstängd i detta tuffa bortamötet. Oavsett är Inter numret större. Jag krånglar inte till det utan lägger ett spel på att Inter tar samtliga poäng i ligamötet mot Roma.

Speltips Inter - Roma:
1. Odds 1.65 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Inter:
Samir Handanovic, Stefan De Vrij, Milan Skriniar, Alessandro Bastoni, Ivan Perisic, Hakan Calhanoglu, Marcelo Brozovic, Nicolo Barella, Denzel Dumfries, Lautaro Martinez & Edin Dzeko.

Preliminär startelva - Roma:
Rui Patricio, Roger Ibanez, Chris Smalling, Gianluca Mancini, Nicola Zalewski, Bryan Cristante, Sergio Oliveira, Rick Karsdorp, Lorenzo Pellegrini, Henrikh Mkhitaryan & Tammy Abraham.
---

TV: Nu går vi för 13 rätt på Stryktipset!





This is the stats tab
This is the post tip