Inter:

Romelu Lukaku-derby på Giuseppe Meazza, där belgaren nog inte kan räkna med ett allt för varmt mottagande efter sommarens stök som slutade med att Inter stängde dörren till anfallaren, som i stället hamnade hos forne Inter-tränaren Jose Mourinho och hans Roma. Så här långt har Inter dock inte saknat Lukaku, där Marcus Thuram ersatt på ett alldeles utmärkt sätt och bildar ett fint samarbete med Lautaro Martínez. Lu-La har blivit La-Ma. Lautaro toppar Serie A:s skytteliga med elva ligamål, samtidigt som Thuram bidragit med tre mål och fem assist på nio ligamatcher.

Inter har inlett solitt efter landslagsuppehållet där 3-0-segern borta mot Torino följdes upp av en 2-1-seger mot RB Salzburg i Champions League, där Alexis Sánchez startade och fann nätet. Thuram, Federico Dimarco, Nicolò Barella och Francesco Acerbi inledde alla på bänken mot Salzburg och lär återvända till startelvan här. I övrigt saknas endast Marko Arnautovic och Juan Cuadrado.

Roma:

Efter att ha läckt in mål bakåt i parti och minut i säsongsinledningen så har Roma åtminstone börjat hålla lite tätare. I Giallorossi har hållit nollan i fyra av de fem senaste matcherna – men mot lag som Slavia Prag och Servette i Europa League, ett decimerat Monza som fick utvisning i första halvlek, samt Frosinone. Mot tuffare motstånd, likt Inter på bortaplan, får Roma-defensiven bekänna färg.

Roma återfinns på sjunde plats i Serie A, med tre raka segrar i ligaspelet, och har åtta färre poäng inspelade än serieledande Inter. Vi ska dock ha med att Roma ännu inte stött på särskilt många av de förmodade topplagen – bortsett från Milan, som man föll mot hemma på Stadio Olimpico trots att I Rossoneri fick Fikayo Tomori utvisad efter en timme.

Tammy Abraham, Marash Kumbulla, Renato Sanches och Lorenzo Pellegrini är skadade och det finns alltjämt frågetecken för viktige Paulo Dybala till den här matchen. Roma har dock offensiva alternativ och Lukaku har börjat komma i gång i sin nya klubb, där han redan producerat åtta mål.

Inter ett bättre fotbollslag

Roma har ryckt upp sig på sistone efter den krisartade säsongsinledningen, men jag håller Inter som ett betydligt, betydligt bättre fotbollslag. Inter har en helt annan höjd än Roma och Simone Inzaghis lag känns både jämnare och bredare. Jag tror Roma-defensiven får bekänna färg här och att man får svårt att stå emot Inter på bortaplan. Raka ettan finns till 1,65 hos Pinnacle . Inter att vinna & Över 2.5 mål finns till 2,77.
This is the stats tab
This is the post tip