Fredagsmatchen i den italienska Serie A hämtas från San Siro där mästarna Inter gästas av tabelljumbon Salernitana. Vid en rak seger går Inter om både AC Milan och Napoli - som har spelat en match mer och har två poäng fler i tabellen - upp till en första plats. Dock kommer det inte att bli så enkelt som marknaden förutspår. Dels på grund av att Salernitana är obesegrade i de fyra senaste omgångar. Dels för att Inter befinner sig i en formsvacka som heter duga. Någon utklassning är inte att lita på.

Nej, tränaren Simone Inzaghi har fått grus i maskineriet. Spelet har inte alls stäms för Inter, som är uppe i fem raka tävlingsmatcher utan någon seger. Värst av allt är att Inter bara har hittat nätmaskorna en gånger på dessa fem möten. Det är under all kritik, för att vara ett lag som slåss i Champions League och om scudetton. Bakom sig har Inter en mållös tillställning mot Genoa i Serie A. Samt att det också blev mållöst i veckan, mot rivalen AC Milan i den första av två semifinaler i italienska cupen.

Salernitana, som kom tvåa i Serie B förra säsongen, har haft det tufft att acklimatisera sig i toppdivisionen. Det har bara blivit 15 poäng efter 25 omgångar. Med två matcher färra spelat har de 10 poäng upp till säker mark. Tveksamt om de lyckas överleva. Däremot är det inget fel på formen alls. I fyra raka ligamatcher har de spelat oavgjort mot Spezia, Genoa, AC Milan och Bologna. I samtliga dessa matcher har de lyckats göra mål också. Hoppet finns att spela kvar i Serie A - även om chanserna är små.

Visst är Salernitana fullt kapabla till att göra detta till ett obekvämt möte på San Siro för Inter - som, trots en rejäl måltorka, är megafavoriter till seger. Dock har inte Inter lyckats vinna en ligamatch med fler än två mål i skillnad under de nio senaste omgångar. Därmed blir det ett spel på att Salernitana täcker den högt uppsatta handikapp linan, som ligger på +2,5 mål i fördel. Då kan Salernitana förlora matchen mot Inter med upp till två mål i skillnad, som 2 - 0, 3 - 0 eller 3 - 1. Spelet sitter ändå.

Speltips Inter - Salernitana:
2 asian +2,5 (samma som Salernitana +2,5 mål). Odds 1.68 hos Nordicbet & Betsson .

---
Preliminär startelva - Inter:
Samir Handanovic, Milan Skriniar, Stefan De Vrij, Alessandro Bastoni, Denzel Dumfries, Nicolo Barella, Marcelo Brozovic, Hakan Calhanoglu, Ivan Perisic, Edin Dzeko & Lautaro Martinez.

Preliminär startelva - Salernitana:
Luigi Sepe, Pasquale Mazzocchi, Radu Matei Dragusin, Federico Fazio, Luca Ranieri, Lassana Coulibaly, Ederson, Grigoris Kastanos, Diego Perotti, Simone Verdi & Milan Djuric.
---

This is the stats tab
This is the post tip