Inter är superfavorit hemma mot Salernitana. Här är mitt speltips:

Senaste möten
Salernitana - Inter 0-4

Serie A
1. Inter 23 19 3 1 55:12 43 60
20. Salernitana 24 2 7 15 20:47 -27 13

Inter hemma
11 9 1 1 26:6 20 28

Formen
V, V, V, V, V

Senaste match
Roma - Inter 2-4

Saknar: Cuadrado, Acerbi

Salernitana borta
11 1 3 7 7:20 -13 6

Formen
F, F, F, O, F

Senaste match
Salernitana - Empoli 1-3

Avstängd: Bradaric
Saknar: Gyomber
Osäkra: Fazio, Pasalidis, Pirola

Inter bör ta detta

Visst, det vankas Champions League-möte mot Atlético Madrid på tisdag. Kommer Simone Inzaghi att vila några nyckelspelare eller inte? Det visar sig närmare avspark förstås. Men alldeles oavsett så tror jag att hemmalaget har allt som krävs för att spöa Fabio Liveranis Salernitana.
Egentligen är det i mina ögon bara Inter som imponerar av storklubbarna i Serie A. Alla andra är lite mellanmjölk i år. Juventus har gjort rätt många dåliga prestationer men ligger ändå tvåa i tabellen och detsamma gäller för Milan. Det är en öppen väg till scudetton som känslan är just nu och jag har svårt att se den ändras. Inter har bredden i truppen för att hantera skador (som man inte ens har just nu) samt att slåss på flera fronter samtidigt.

Inter har sju raka segrar och nio raka utan förlust totalt. I ligaspelet har Inter hela 17 raka matcher utan förlust. Att Salernitana, som visat svag form på slutet, ska komma till Giuseppe Meazza och skrälla ser jag inte hända just nu. Allt kan förstås hända i fotboll men gästerna kommer hit med ett par osäkerheter i truppen (se ovan) samt en blytung förlust hemma mot Empoli (1-3) och inte minst sex förluster i sina sju senaste matcher. Om Salernitana ska ta poäng så är det generellt på hemmaplan och kanske inte mot ett välmående Inter som vände och vann med 4-2 borta mot Roma nu senast och leder Serie A både övertygande och rättvist.

SPELTIPS
Jag har knåpat ihop en Betbuilder med Inter att leda i halvtid/fulltid samt under 5.5 mål i matchen till 1.75 hos X3000 (3/5 units). Med tanke på att CL väntar till veckan så tror jag Inter lätt slår av på takten om man känner att det är en trygg ledning med två måls marginal.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip