Inter tar emot ett taggat Sampdoria som måste kriga för att undvika nedflyttning.

Senaste möten
Samp - Inter 1-3

Inter - Samp 2-1
Samp - Inter 0-1

Serie A
3. Inter 25 16 6 3 49:24 54
16. Sampdoria 25 7 5 13 28:44 26

Inter hemma
12 7 4 1 23:10 25

Formen
F, V, V, F, O

Senaste match
Napoli - Inter 1-1 (Coppa Italia)

Samp borta
11 3 1 7 12:22 10

Formen
O, F, V, F, V

Senaste match
Sampdoria - Hellas Verona 2-1

Serie A har rullat igång igen och det är ju ljuv musik i mina ögon. Mitt kära Lazio har ju sjukt nog chans att vinna ligan, även om Juventus så klart lär öka tempot nu i slutet så det blir svårt. Men annars verkar Champions League åtminstone bli av. Så därav har jag ett stort intresse av att följa hur den här serien slutar. Inter smygstartade med att åka ur i cupen mot Napoli förra lördagen, ett Napoli som sedan slog Juventus i finalen. Inter har således fått en uppvärmingsmatch inför återstarten av ligan. Och det tror jag nog ändå är en fördel i det här läget. Inter har satt sig i ett bra läge för att säkra spel i Champions League nästa säsong. Det är mer eller mindre klart då femman Roma halkat långt efter. Så Inter kan egentligen gå ut och spela avslappnat i det hänseendet. Samtidigt finns ju fortfarande chansen att blanda sig in i kampen om ligatiteln. Vinst mot Samp och då skiljer det fem poäng till tvåan Lazio och sex poäng till Juve.
Jag tror väl inte att Inter kommer kunna käka upp så många poäng mot Juve men större under har hänt.
Albin Ekdals Sampdoria har haft en tung säsong och är faktiskt rejält insyltat i bottenstriden. Detta då Lecce fick en boost under ett par veckors tid och numera bara är en poäng efter Samp. Lokalkonkurrenten Genoa just nu ovan strecket också men på samma poäng som Lecce. Så det blir ett race in i slutet det här. Samp måste vara på tå när ligan drar igång nu och inte hamna i någon svacka. Dessvärre saknas målkungen Quagliarella för deras del, en klar försvagning som minskar chanserna. Jag tror de får svårt att få till något i offensiven mot detta Inter.

Inter har Brozovic, Sensi och Vecino skadade. Padelli avstängd.

Preliminära elvor (Sky Italia)

Inter (3-4-1-2) Handanovic - Skriniar, De Vrij, Bastoni - Candreva, Gagliardini, Barella, Young - Eriksen - Maritnez, Lukaku

Saknar: Brozovic, Sensi, Vecino, Padelli (avstängd)
Osäkra: -

Samp (4-4-1-1) Audero - Bereszynski, Tonelli, Yoshida, Murru - Depaoli, Ekdal, Linetty, Jankto - Ramirez - Gabbiadini

Saknar: Ferrari, Colley, Quagliarella
Osäkra: -

SPELTIPS
Jag spelar Inter att vinna och under 3,5 mål i matchen till 2.05 hos Bethard , SpeedyBet , FastBet & 10bet (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip