På Merkur Spiel-Arena i Düsseldorf, Tyskland, ställs Antonio Contes Inter mot Luis Castros Shakhtar Donetsk i semifinalen av Europa League. Som bekant vid det här laget är detta ett singelmöte. Det är två anfallsglada gäng som drabbas samman, så matchen i sig borde vara underhållande. Inter är det klart bättre laget, med bättre spelare i både offensiven och defensiven, som dessutom har hittat en toppform där de går från klarhet till klarhet. Därmed förväntar jag mig en rak Inter seger i matchen.

Inters form är makalöst med fem raka segrar i alla tävlingar, där de endast har släppt in ett mål. Det säger en hel del när motståndet har varit lag som Genoa, Napoli och Atalanta i Serie A samt Getafe och Bayer Leverkusen i Europa League. Inter kom bara en poäng bakom Juventus i toppen och kommer att utmana om titeln nästa säsong. Försvarsspelet håller världsklass och framåt finns Romelu Lukaku med sina hittills 31 mål, som kommer att skapa stora trubbel i Shakhtar Donetsks försvar.

De ukrainska jättarna har segrat över Benfica, Wolfsburg samt Basel i turneringen. Tja, det är inte mycket att hänga i julgranen direkt. I alla fall inte när motståndet ens i närheten har varit av Inters kaliber och kvalitéer. Shakhtar är ett bra lag. Framåt levererar anfallaren Junior Moraes med sina sex mål i turneringen och har några kreativa spelare bakom sig. Senast krossade de Basel med 4 - 1, efter en stark laginsats, där Basel förvisso var under all kritik och spelade inte alls som mot Frankfurt.

I mitt tycke är inte Shakhtar riktigt på Inters nivå, vare sig bakåt i planen, i mitten eller på topp. Inter har en bättre spelare på alla positioner. Vidare tror jag inte att Inter är intresserade av någon förlängning och straffar utan att de vill göra jobbet klart efter fulltid, för att boka en plats i finalen. Detta gör de genom att slå Shakhtar genom att ta en tidig ledning och därefter kontrollera matchen, som Inter gjorde senast mot Bayer Leverkusen. Därmed lägger jag ett spel på att Inter vinner matchen efter fulltid.

Speltips Inter - Shakhtar Donetsk:
1 - odds 1.77 hos Casumo , Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Inter:
Samir Handanovic, Diego Godin, Stefan de Vrij, Alessandro Bastoni, Danilo D'Ambrosio, Nicolo Barella, Marcelo Brozovic, Roberto Gagliardini, Ashley Young, Romelu Lukaku & Lautaro Martinez.

Bekräftad startelva - Shakhtar Donetsk:
Andriy Pyatov, Dodo, Sergey Krivtsov, Davit Khocholava, Mykola Matviyenko, Marcos Bahia, Taras Stepanenko, Marlos, Alan Patrick, Taison & Junior Moraes.
---

This is the stats tab
This is the post tip