Snacka om getingbo vi har i grupp B. Ställningen inför den sista omgången ser ut som följande:

Independiente Medellin 10p, +3 i målskillnad
Internacional 9p, +2 i målskillnad
Nacional 8p, +1 i målskillnad
Metropolitanos 0p, -6 i målskillnad

Metropolitanos är föga överraskande helt avsågade och besöker ett fullt motiverat Nacional. Trolig utgång där kan ni nog räkna ut (hemmaseger @ 1.18). Således har vi en direkt avgörande match mellan Internacional och Independiente Medellin om vilket lag som går vidare som gruppsegrare (ish).

Brasilianska Internacional har dem senaste säsongerna etablerat sig som ett topplag i den vanligtvis oerhört svårspelade Serie A. Etablerat topplag är i och för sig att ta i lite, men då topplagen i Serie A skiftar såpass från en säsong till en annan (bortsett från Palmeiras och Flamengo) så är 2 andraplaceringar på dem 3 senaste säsongerna det närmsta vi kan komma ett "etablerat topplag".

Internacional har också agerat därefter på transfermarknaden och väntar på att flera tunga förstärkningar ska bli spelklara. Jag tänker främst på Leverkusens Charles Aranguiz och Fenerbahces Enner Valencia. Åttondelsfinalen är som bekant inte säkrad än och allt hänger på den här matchen, så att kalla detta för en ödesmatch vore en underdrift.

Otippad gruppledning

Independiente Medellin kvalificerade sig till Copa Libertadores efter att ha slagit ut svagt motstånd i form av chilenska Magallanes. Även om de var det klart bättre laget så lämnade prestationerna i kvalet mer att önska. Men... tack vare en relativt enkel grupplottning, där Metropolitano agerat slagpåse, har man satt sig i en utmärkt position inför den sista omgången där ett kryss räcker för avancemang. Tyvärr för Independientes del så är det svårast möjliga avslutning. Bortaplan mot gruppens starkaste lag!

Independiente Medellin gjorde en halvdan Apertura och tog sig vidare till slutspelsgrupperna med minsta möjliga marginal (1p). Väl där var de inte ens i närheten av att nå slutspelet utan slutade sist i sin grupp med 2 inspelade poäng på 6 matcher.

Jag har följt Independientes resa sedan kvalet och landar i att de fått alldeles för bra utdelning hittills. De tillhör knappt eliten i den inhemska ligan och jag har svårt att se dem orka stå emot Internacional, på bortaplan, i en avgörande match.

Brassarna får dessutom tillbaka 4 spelare (Aranguiz, Gabriel, De Pena & Mauricio) som varit out pga skada och kommer till matchen med så gott som full styrka,

Internacional, som har tre raka segrar i ryggen, gör jobbet och löser avancemanget på hemmaplan. Då det är vinna eller försvinna som gäller så räknar jag med full fart framåt från det laget som är i underläge.

Internacional -1 Asian Handicap spelas till 1.84 hos Unibet.

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip