Irland "träningspelar" hemma på Irland, i Dublin, på onsdagskvällen mot Lettland. Det i en match för att förbereda sig inför EM-kvalet – också det hemma – fem dagar senare mot Frankrike.
Irland kommer från ett svagt VM-kval där man blev grupptrea efter Serbien och Portugal, på samma poäng som Luxemburg. Efter VM-kvalet hadfe man det även tufft i Nations League; grupptrea bakom Skottland och Ukraina.
Så man har underpresterat på senare år.

Men nu tycker jag att man har ett klart vettigt landslag. Man har plockat in Southamptons mycket intressante Will Smallbone (på lån i Stoke just nu), samt att Norwichduon Andrew Omobamidele och Adam Idah är tillbaka efter skador.
Men mest snack lär det bli om Brightons nya superämne; Evan Ferguson.
Forwarden, född 2004, har redan gjort debut i A-landslaget, men det här blir första testet med en "kvaltrupp". Ferguson har exploderat under 2023 och gjort sex mål i ligan + cupen!
I truppen finns sedan även gubbar som Matt Doherty (Atletico), Nathan Collins (Wolves), Michael Obafemi (Burnley).

Evan Ferguson show på gång!

På Irlands skadelista finns Shane Duffy, Callum Robinson och Enda Stevens. Så klart inte optimalt, men tycker ändå startelvan känns klart fin.

Lettland?
Är inget "stryklag" längre, men är ändå en nivå under Irland. Har tappat sin rutinerade back Igors Tarasov som slutat lira i landslaget.

Jag tor att att Evan Ferguson, Michael Obafemi, Adam Idah mfl bara ör för starka, för spelsugna mot ett ganska ointresserat Lettland.
Irland -1.5 mål till 1.85 känns vettigt hos bet365 .
This is the stats tab
This is the post tip