Speltips: Ungern X2 + under 3,5 mål i matchen @ 1,76 - Betinia -

Landskamp på den gröna ön mellan Irland och Ungern.

Uppsnack & rekar (Grupp A)

Hemmalaget Irland gjorde ett uselt EM-kval och lyckades endast vinna dubbelmötena med tvärjumbon Gibraltar. I övrigt sex förluster. Kanske inte hade räknat med att ta poäng mot Frankrike, men Nederländerna och Grekland borde man kunna plocka nån pinne av. Åkte dock inte på någon storsmocka så målskillnaden blev 9-10 på de 8 matcherna.

Inte helt oväntat så blev det ingen förlängning på förbundskaptensposten för Stephen Kenny och i jakten på ny tränare så har John O'Shea (tillfälligt) tagit över styret.

Till Kennys försvar ska dock sägas att det inte finns mycket kvalitet i truppen och att man mer eller mindre får ta vad som erbjuds när det gäller spelarutbudet. Backlinjen är till åren komna med merparten en bit över 30 år. Lyons Jake O'Brien hoppas dock få chansen här i skadade John Egans frånvaro. Nathan Collins som också har framtiden för sig, drog på sig en knäskadad i sista ligamatchen för säsongen och får stå över här. På mitten försöker man föryngra genom att lämna Alan Browne och Jeff Hendricks utanför truppen men ersättarna är till största delen "Championship-boys".

Framåt skaplig klass med Adam Idah, Michael Obafemi och Troy Parrott. Ska också bli intressant att se latebloomer Sammie Szmodics som gjorde 27 mål på 44 matcher för Blackburn i The Championship under säsongen. Kan han även levererar på landslagsnivå är frågan.

Evan Ferguson, Chiedozie Ogbene, Aaron Connolly, Callum Robinson och Will Keane bland dem som ej är uttagna i anfallsväg denna landskamp och får se matchen på TV tillsammans med skadade förstemålis Gavin Bazunu som inte heller kan medverka.

Målsnålt på den gröna ön?

Ungern kan bli en outsider i sommarens EM. Är inte sämre än sina motståndare, Tyskland, Schweiz och Skottland i grupp A. Gjorde ett fint kval där man sprang hem gruppen före Serbien och Montenegro. Kostade på sig att kryssa mot Bulgarien och Litauen under de avslutande omgångarna. Har efter kvalet lirat två landskamper och hållit nollan i båda. Storstjärnan Dominik Szoboszlai har fixat biffen framåt. 4,00 i odds hos - Betinia - på att Szoboszlai nätar här blir kvällens TV-peng att jobba in!

Truppen håller hög klass med Leipzigs Péter Gulácsi mellan stolparna och även försvarschefen Willi Orban har Leipzig som klubbadress. Mittfältet är stabilt med Loic Nego, Adam Nagy, László Kleinheisler och nämnde Szoboszlai. Framåt finns Roland Sallai, Martin Adam och Barnabas Varga att tillgå och Adam & Barnabas öser in mål för sina klubblag medan Sallai varit mer framgångsrik i landslaget.

Inga skador gör att förbundskapten Marco Rossi kan och troligen kommer att rotera för att så många som möjligt ska få grästid innan det bär av till Tyskland. Har efter denna match Israel att möta i Debrecen så ungefär likvärdigt motstånd på lördag.

Som alltid med vänskapsmatcher svårt att si om resultat men normalt är Ungern ett bättre lag än Irland men hemma på ön kan de gröna gänget stör de flesta lagen så spelet som testas är en betbuilder som lyder enligt nedan.

Spelet sitter om det blir under 3,5 mål i matchen och Ungern inte förlorar.

This is the stats tab
This is the post tip