Speltips: Bosnien rak seger till 2.40 hos bet365 .
—-
Island tar emot Bosnien i en match som nästan bara behöver vinnas för båda lagen om man vill ha något att säga till om vidare i detta EM-kval. Hemmalaget kommer med ynka tre poäng i bagaget, medan Bosnien dubblar den poängskörden på sex inspelade poäng efter fem spelade matcher.

Island har, som poängen avslöjar, gått tungt hittills i detta kval, och 3-1 förlusten i fredags mot lilleputt-nationen Luxemburg är såklart inte bra nog. Hoppat är nu ytterst litet att klättra i tabellen, och till skillnad från Island har bortalaget Bosnien faktiskt något att spela för.

Bosniens chanser lever fortfarande

Bosnien har i skrivande stund fyra poäng upp till Slovakien och Luxemburg på tio poäng. Man har inte råd att tappa många poäng till om man vill nå andraplatsen i gruppen som man får anta att Portugal kommer lägga beslag på.

Det såg inte bländande ut i fredags mot Lichtenstein, en match som slutade 2-1 till Bosnien. Men tre poäng är tre poäng och nu reser man till Island för att sluta denna kvalsamling med sex poäng av sex möjliga, och det tror jag man gör.

Bosnien är i grunden ett bättre landslag än Island sett till spelarmaterial. Och nu när Island känns ruskigt utloggade är 2.40 hos bet365 ett alldeles för bra odds för att inte ta.

Det är, som vanligt, en aning stökigt runt det Bosniska landslaget. Anel Ahmedhodzic stängdes av temporärt efter att ha tackat nej till kallelse pga skada. Så någon frid och fröjd är det som vanligt inte, men känslan är nästan att det är då det här landslaget frodas. Och vana vid lite kaos är man nog vid det här laget.

Att möta Island i det här läget känns nästan optimalt, sett till vart det Isländska landslaget står för tillfället. Jag väljer då att backa stjärnorna Dzeko, Pjanic, Kolasinac, Krunic mfl att lösa biffen borta mot ett utcheckat Island. Bosnien rak till 2.40 känns som sagt för bra för att inte ta, och det blir mitt spel!
This is the stats tab
This is the post tip