I VM-kvalet tar Island emot Liechtenstein på Laugardalsvöllur i Reykjavik. Båda nationerna ligger längst ner i tabellen, där Island har plockat fem poäng totalt och Liechtenstein bara en poäng efter sju omgångar. Ingen av nationerna har visat någon fin form, varken före eller efter sommars EM. Island är ändå den bättre nationen, som vann mötet i Liechtenstein med 4 - 1.

Island tog sig till VM förra gången, året 2018. Dock ser chanserna oerhört små ut denna gång, då det är sju poäng upp till en andra plats i tabellen - som bara ger en kvalplats dessutom. Sedan omstarten har Island inte tagit en enda seger, utan spelat oavgjort mot Nordmakedonien och senast Armenien, samt förlorat mot Rumänien och Tyskland - båda förluster i hemlandet.

Det har aldrig funnits någon chans för Liechtenstein att ta sig till VM. Nationen har ändå blivit lite bättre allteftersom och lyckats kriga till sig en poäng. Den poängen kom för en månad sedan i Armenien, där det blev 1 - 1. Efter omstarten har det annars bara blivit förluster, som har kommit mot Tyskland med 0 - 2, mot Rumänien med samma siffror och Nordmakedonien med 0 - 4.

Att Liechtenstein spelar en ultradefensiv fotboll, med fem försvarare, innebär att de är jobbiga att möta. Island tvingas bli den bollförande nationen, i stället för att fokusera på kontringar och omställningar - något islänningar föredrar. Kaptenen Aron Gunnarsson är fortsatt skadad och ett stort avbräck. Island borde klara av att vinna utan honom, fast inte med stora siffror.

Liechtenstein har blivit mycket bättre i försvaret och ska ha en god möjlighet att inte bli krossade igen. Marknaden har Island som megafavoriter till seger. Dock känns det inte som att det blir någon utklassning, i och med att Island har en usel form överlag. Handikapp linan är satt på +2,5 mål till Liechtenstein. Då har Liechtenstein råd att förlora matchen med 2 mål i marginal.

Speltips Island - Liechtenstein:
Liechtenstein +2,5 mål - odds 1.90 hos Pinnacle .

---
Bekräftad startelva - Island:
Elias Olafsson, Alfons Sampsted, Brynjar Ingi Bjarnason, Daniel Gretarsson, Gudmundur Thorarinsson, Stefan Thordarson, Birkir Bjarnason, Thorir Helgason, Albert Gudmundsson, Vidar Oern Kjartansson & Jon Thorsteinsson.

Bekräftad startelva - Liechtenstein:
Benjamin Buechel, Maximilian Goppel, Jens Hofer, Andreas Malin, Rafael Gruenenfelder, Fabio Wolfinger, Nicolas Hasler, Noah Frommelt, Aron Sele, Yanik Frick & Livio Meier.
---

This is the stats tab
This is the post tip