Kan Hamrén få rätsida på den isländska skutan?

Förra mötet
Schweiz - Island 6-0

NATIONS LEAGUE
LEAGUE A - GRUPP 2

1 Belgium 2 2 0 0 5 1 +4 6
2 Switzerland 2 1 0 1 7 2 +5 3
3 Iceland 2 0 0 2 0 9 -9 0

Schweiz - Island 6-0
Island - Belgien 0-3
Belgien - Schweiz 2-1

Det blev en pinsam start för Erik Hamrén på tävlingsmatchandet med sitt Island. Hela 6-0 till Schweiz favör i premiären och sedan 0-3 hemma mot Belgien. Det känns som att gruppen kommer sluta som den ser ut nu, där Island får svårt att gå om Schweiz och Schweiz får svårt att gå förbi Belgien. Därför tror jag - trots Hamréns usla start - att vi kan få se en höjning från islänningarna här. Träningsmatchen mot Frankrike förra veckan (2-2) gav hopp om ljusare tider, och i grund och botten är det isländska laget bra. Det är i princip samma gubbar som spelade VM i somras och jag tror att till och med Hamrén kommer kunna få laget att prestera på en okej nivå.

Hemmaplan är en trygghet och revanschlusten för debaclet i Schweiz borde finnas där. Tror att Island säljer sig dyrt den här kvällen. Och underskattar gästerna motståndet så kan det slå tillbaka. Det är knappast något maxspel, men jag blir inte förvånad om Hamréns gubbar löser en miniskräll här. Så dåliga resultat som man gjort nu speglar inte kvaliteten på truppen. Hemma i Reykjavik fälldes Finland (3-2), Turkiet (2-0), Kroatien (1-0), Ukraina (2-0) och Kosovo (2-0). Idel segrar alltså.

Sverige kunde slå Schweiz i VM-slutspelet - så någon omöjlighet är det knappast för Island att göra något liknande. Samtidigt måste Schweiz gå för seger för att ha en chans på Belgien i toppen - vilket kan innebära en öppen match efterhand.

Preliminära elvor (Whoscored)

Island (4-4-1-1) Halldorsson - Saevarsson, Ingason, Sigurdsson, Magnusson - Gudmundsson, Bjarnason, Sigurjonsson, Skulason - Sigurdsson, Finnbogason

Schweiz (4-2-3-1) Sommer - Lang, Akanji, Schär, Rodriguez - Zakaria, Xhaka - Ajeti, Shaqiri, Zuber - Sefrovic

SPELTIPS
Jag spelar båda lagen gör mål till 1.83 hos OHMbet eller betfinal (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip