Att båda lagen gör mål blir mitt spel i Island-Turkiet.
BLGM ja alltså.
Spelas hos SpeedyBet till 2.00!

Den här gruppen har öppnats upp lite då Turkiet lyckades slå Frankrike senast. Turkarna har fått en perfekt inledning av kvalspelet då de gått rent utan att släppa in mål än.

1. Turkey 3 3 0 0 8:0 9
2. France 3 2 0 1 8:3 6
3. Iceland 3 2 0 1 3:4 6

Även om Turkiet kanske inte imponerade supermycket i Sveriges Nations League-grupp alla gånger är känslan att de är på rätt väg. Verkar ha fått ihop ett bra lag där spelarna jobbar hårt för varandra snarare, till skillnad från hur det sett tidigare med storstjärnor som tagit mycket plats. Prestationen mot Frankrike var riktigt bra, framför allt defensivt. Släppte knappt till en målchans på hela matchen.

Det här blir dock en annan typ av uppgift. Det är en sak att spela en "allt att vinna"-match hemma mot världsmästarna och något helt annat att åka till Island som bortafavorit. Islänningarna är tunga på hemmaplan, där de ytterst sällan går mållösa från tävlingsmatcher. Spelare som Sigurdsson, Kjartansson, Gudmundsson m.fl är rätt så vassa motståndare. Är dessutom tunga på fasta situationer, inte minst via Gunnarssons långa inkast.

Men som jag skrev inför Islands match mot Albanien i helgen:
"Island coachas som bekant av en viss Erik Hamrén. Hans förmåga att styra upp ett försvar, vilket är bland det viktigaste i kvalspel, har jag inte särskilt stort förtroende för efter tiden som svensk förbundskapten. Viss skillnad jämfört med Lagerbäck om man säger så. Hamrén vill ju gärna att hans lag spelar en offensiv kreativ anfallsfotboll. Frågan är om det är rätt melodi för ett landslag som Island.

Släppte in smått osannolika 13 mål på fyra matcher i Nations League-gruppspelet, då motståndet förvisso var starkt (Schweiz och Belgien). I EM-kvalet höll de sedan nollan mot usla Andorra medan det blev 4-0-torsk mot Frankrike i matchen efter. Släppt till mängder av målchanser dessutom. Halvtungt Hamrénfacit med andra ord."

Nu blev det visserligen 1-0 till Island mot Albanien, men albanerna saknade inte målchanser. Hade mer boll och skapade bland annat sju hörnor.

Island bör verkligen gå för att vinna den här matchen, gör de inte det blir det svårt att lösa en topplacering i gruppen. Ett kryss hade dock varit rätt okej för Turkiet. Tror att Hamréns Island därför kommer skapa en rätt så öppen matchbild, med hyfsat böljande spel. Backar inte Hamrén att styra upp ett försvar som håller nollan mot kvalificerat motstånd alltför ofta och Turkiet är ett hack upp jämfört med Albanien. Turkarna har ett par fina offensiva spelare som borde kunna såra Island.

Samtidigt är Island starka hemma där de ytterst sällan går mållösa. Turkiet har visserligen hållit nollan i tre raka kvalmatcher, men nu har de samlat ihop till ett insläppt mål. Kanske på en Sigurdsson-frispark?

Tror hursomhelst att bägge lagen nätar här och tror vi landar på 2-1 åt något håll.

This is the stats tab
This is the post tip