Danskarna inleder VM-kvalet i Israel.
Mitt speltips: Rak tvåa på bortalaget. Nordicbet eller Betsafe .

Spelas på Bloomfield Stadium, Tel Aviv i Israel.

Rådde tveksamheter kring Christian Eriksens medverkan i kvalet, men han är tillgänglig. Är egentligen bara Andreas Cornelius som danskarna behöver klara sig utan. Kasper Hjulmand har varit inne på att han kommer rotera lite mellan matcherna, men då det är Moldavien som väntar på söndag lär det bli bästa möjliga lag i den här på pappret tuffare uppgiften. Har som bekant en stark trupp med många spelare från riktigt starka lag:
För att nämna någe: pånyttfödde Chelsea-Christensen, Milans Kjaer, trygge Schmeichel, Christian Eriksen som äntligen hittat lite rätt i Inter, Leipzigs Poulsen, Spurs Højbjerg och Barcas Braithwaite. Den stora frågan är väl om det blir Kasper Dolberg eller Wind som får spela striker.

Kommer från en stark Nations League-prestation där de tog 10/12 poäng mot Island + England medan de förlorade två gånger mot Belgien, vilket inte är någon skam alls. Väldigt svårspelade där de släpper till få målchanser och mål. Välorganiserade på det där viktiga sättet att de inte ger bort enkla mål, vilket är så viktigt i dessa ofta rätt så tajta kvalmatcher.

Tänkbart lag:
Schmeichel - Stryger Larsen, Kjær, Christensen, Mæhle - Eriksen, Højbjerg, Delaney - Poulsen, Wind, Braithwaite

Israel har inte kvalificerat sig till ett slutspel på 50 år. Kommer från ett blandat Nations League-äventyr där de ställdes mot Tjeckien, Skottland och Slovakien (8 av 18 möjliga poäng). Har väl ett okej lag på gång med bland annat Eran Zahavi (33-åringen har flest landslagsmål genom tiderna och har öst in mål i Kina tidigare år, numera i PSV) och Shakhtar Donetsks poängstarke mittfältare Solomon. Den senare är väl enda spelaren som hypotetiskt hade varit bra nog att starta i en dansk elva.

Tänkbart lag:
Marciano - Dasa, Bitton, Tibi, Elhamid, Menachem - Peretz, Natcho, Solomon - Dabbur, Zahavi

Trots hemmaplansfördel för Israel tror jag Danmark har bra chans att vinna här. De har ett mycket bra lag på pappret med ett flertal formstarka spelare. Defensivt duktiga danskar bör ha toppchans att hålla nollan. Gör de det tror jag de har mycket bra chans att vinna mot ett Israel som har svårt att hålla nollan en längre tid.

0-2?

This is the stats tab
This is the post tip