Speltips: Båda lagen gör mål @ 1,79 - Expekt -

EM drar igång i Juni och ännu vet vi inte vilket lag som ska göra Belgien, Rumänien och Slovakien sällskap i grupp E. Två av lagen som har chans är Israel och Island som möts här, på neutralt gräs i Budapest.

Israel kom trea i sin kvalgrupp bara två poäng bakom Schweiz. Lite överraskande tog Rumänien hem gruppen på 22 poäng. Israel var ungefär lika bra hemma som borta. Fick spela de två sista "hemmamatcherna" på Pancho Arena i Felcsút så är van att lira i Ungern. Nu dock annan arena, då matchen spelas på Szusza Ferenc Stadion som är Ujpest hemmaplan.

Gick bra i senaste upplagan av Nations League där man plockade hem sin Liga B-grupp och nu ska tampas med storheter som Belgien, Frankrike och Italien till hösten i Liga A. Tack vare segern av Liga B-gruppen får man nu en extra chans att ta sig till EM genom den här matchen.

Merparten av truppen håller till i den inhemska ligan kryddat med några utlandsproffs. Eli Dasa (Dymano Moskva), Oscar Gloukh (Red Bull Salzburg), Liel Abada (Charlotte FC), Tai Baribo (Philadelphia Union) tillsammans med Maccabi Tel Aviv duon Dor Peretz och Eran Zahavi är dom största namnen.

Den klar mest lysande stjärnan är Eran Zahavi som hunnit bli 36 år men som fortfarande öser in mål. Två mål i senaste ligamatchen och innan dess tre mål i dubbelmötet med Olympiacos i Europa Conference League. Målade också i Israels senaste landskamp, mot Rumänien. 2,60 - Expekt - som målskytt är värt att fundera på om man gillar den typen av spel.

Om Zahavi snart är dåtiden så är Oscar Gloukh framtiden. Bara 19 år men redan bofast på Salzburgs mittfält och ryktas vara på väg till Arsenal i sommar.

Saknar tyvärr Tottenhams Manor Solomon pga skada medan Lior Refaelov och Bibras Natcho har hängt in landslagströjorna i garderoben.

2-2 i de senaste två mötena lagen mellan, håller måltrenden i sig?

Island gjorde ett blekt EM-kval och förlorade sex av tio matcher. Tex var lilla Luxemburg hela sju poäng före Island, men tack vare krångligt Nations League system kan de ta sig till EM bakvägen. Gjorde i ärlighetens namn inte heller något vidare i Nations League där man kryssade i samtliga fyra matcher. Var bara tre lag i gruppen då Ryssland ej fick delta. Island kom före Albanien men efter Israel, men kan alltså trots detta vara ett av lagen som deltar i EM. Känns dock som att formen är på nedåtgående för Åge Hareides mannar och även om man vinner här så blir det tufft att slå vinnaren mellan Bosnien och Ukraina.

Vann två matcher under sin Januariturné i USA. 1-0 mot Guatemala och 2-0 mot Honduras. Inte de skarpaste motstånden, men sol & spel är aldrig fel!

Inga inhemska spelare i truppen då Gylfi Sigurdsson (34), som efter bara fem framträdanden i Lyngby flyttade hem till Valur, har lämnats utanför truppen till stor besvikelse enligt rapporter. Tidigare kapten och årsbarn med Gylfi, Aron Gunnarsson lite i samma sits då han förnärvarande är klubblös (flyttar hem eller lägger skorna på hyllan?) och därmed ej aktuell för Hareides bygge.

De mest kända som finns med är Sverrir Ingason (Midtjylland), Johann Berg Gudmundsson (Burnley), Arnor Sigurdsson (Blackburn), Albert Gudmundsson (Genoa) och Alfred Finnbogason (Eupen). Sedan så klart en drös med spelare med förflutet i Allsvenskan, men bara IFK Norrköpings Arnor Traustason som har en allsvensk klubbadress i truppen denna gång. Flera unga spelare som spås en lysande framtid och har gjort smarta klubbval där de får speltid som Isak Bergmann Johannesson (Fortuna Dusseldorf), Hakon Haraldsson (Lille) och Kristian Hlynsson (Ajax).

Skada på Hördur Magnusson men på det stora hela är Island precis som Israel förskonade från skador inför detta möte.

Både undertecknad och bolagen osäkra på vilket lag som står som vinnare men mål tror vi i alla fall att det blir. I Nations League mötena slutade det 2-2 i båda mötena. Även i lagens möten med Albanien rasslade det till i båda burarna. Generellt sätt så både gör och släpper lagen in mål när det är jämlikt motstånd och vi hoppas trenden håller i sig här. 1-1, 2-1 eller 1-2 känns som tänkbara resultat.

Spelet sitter om båda lagen gör mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip