Istanbul Basaksehir:

Kliver in i mötet med stadsrivalen i god form med sju raka utan förlust och en uppåtgående formkurva. Istanbul Basaksehir är tia i turkiska Süper Lig med 27 inspelade poäng – exakt hälften så många som onsdagens motståndare, serieledande Fenerbahçe skrapat ihop. Basaksehir har förlorat de fyra senaste mötena med Fener, och föll med 4-0 på bortaplan i slutet av september.

I helgen tappade man poäng borta mot Fatih Karagümrük som lyckades kvittera i slutminuterna trots att man reducerats till tio man med kvarten kvar. Istanbul BB saknar Edgar Ié, som spelar Afrikanska mästerskapen. Låneavtalet med Nottingham Forests anfallare Emmanuel Dennis har också brutits, där Dennis återvänt till England och ett nytt lån till sin forna klubb Watford. Jerome Opoku är avstängd.

Fenerbahçe:

Fortsätter att toppa den turkiska ligan, där det pågår en knallhård titelstrid mellan de två ärkerivalerna Fenerbahçe och Galatasaray som båda står noterade för 54 poäng – men där Feners målskillnad placerar dem i topp. Fenerbahçe har fortfarande inte förlorat på bortaplan i ligaspelet, med nio segrar och ett kryss så här långt.

Även Fenerbahçe tappade dock oväntat poäng i helgen, när man bara fick en pinne hemma mot bottenlaget Samsunspor. En rejäl missräkning för Ismail Kartals lag, som lär vilja studsa tillbaka illa kvickt.

Fenerbahçe får klara sig utan brassestjärnan Fred, som skadade sig mot Samsunspor i helgen vilket är ett rejält avbräck. Rade Krunic finns dock som ersättare. Alexander Djiku och Bright Osayi-Samuel är i väg på landslagsuppdrag och missar den här matchen, precis som skadade trion Luan Peres, Miguel Crespo och Miha Zajc.

Kan hemmalaget bryta förlustsviten?

Gästande Fenerbahçe är förstås favorit här. Serieledarna har vunnit fyra raka mot Istanbul Basaksehir och är obesegrat på bortaplan. Fenerbahçe tappade dock oväntat poäng mot Samsunspor och saknar Fred här, och Istanbul Basaksehir kan bjuda upp till dans här. 1,50 på gästerna känns i lägsta laget. Fenerbahçe öser in mål, men är inte osårbara defensivt heller och på hemmaplan kan BB ryta ifrån. Båda lagen gör mål & Över 2.5 mål skulle kunna vara ett alternativ till 2,27 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip