På lördagen är det dags för Grupp B - även kallad dödens grupp - att göra entré i EM/speltips/">EM 2024. Här är mitt speltips på Italien mot Albanien. 

Och kolla gärna in vår EM-special där vi går igenom grupp för grupp med boostar hos ComeOn

Spanien, Kroatien, Italien och Albanien. Ja, vi har en given jumbo på förhand men kommer albanerna att vara så dåliga? De har ingenting att förlora då de är totalt uträknade på förhand. Det finns förstås inte så många världsstjärnor i laget och det var ett enkelt EM att kvala in till med de nya reglerna, men jag ser ändå framför mig att albanerna kan stå upp rätt okej i den här gruppen. Ett defensivt starkt lag som köper sin roll att vara underdog. Albanien stod upp väl mot Sverige på Friends arena även om de torskade och slog både Polen (2-0) och Tjeckien (3-0) i EM-kvalet. Det är ingen pissnation. 

Preliminär startelva (Whoscored)

Berisha - Hysaj, Ismajli, Djimsiti, Mitaj - Asllani, Ramadani, Bajrami - Asani, Broja, Seferi

Italien är kalla framåt

Gli Azzurri ser ungt och spännande ut men utan någon större tyngd framåt. Det har varit uppenbart i matcherna inför EM att anfallsspelet inte är lika hotande som när man vann EM i England sist. Viktiga ledare har dessutom lämnat laget. Inte minst tränaren Roberto Mancini men även spelarna Chiellini, Bonucci och ett par andra tongivande namn. Jag tycker att Italiens mittfält är dess bästa lagdel men i övrigt är det mycket som är ovisst. 

Italien spelade 0-0 mot Turkiet utan att skapa en enda vettig målchans nästan och nu senast slog man Bosnien med 1-0. Det är tydligt att det där lilla extra framåt saknas och även om försvarsspelet ser stabilt ut och Spalletti är en kompetent tränare så ser jag inte hur Italien ska kunna upprepa succén i EM 2021. Jag kan till och med se laget missa slutspel med en flopp mot Albanien eller att man tar för lite poäng som grupptrea. Nu ska vi inte räkna ut dem till fullo utan att ha sett dem i EM men jag tror i alla fall att vi får se en målsnål match här inledningsvis mot Albanien. 

Preliminär startelva (Whoscored)

Donnarumma - Lorenzo, Buongiorno, Bastoni - Cambiaso, Cristante, Jorginho, Dimarco - Scamacca, Chiesa 

SPELTIPS

Jag spelar under 2.5 mål till 1.76 hos X3000 (3/5 units) 

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip